search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Legitimerad förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTorps förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2020-01-01
Sista ansökningsdag2019-10-20
Referensnr19-60-2514
Publicerad2019-10-03
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Torps förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2020-01-01
Sista ansökningsdag
2019-10-20
Referensnr
19-60-2514
Publicerad
2019-10-03

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Som Förskollärare hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Som legitimerad förskollärare hos oss på Torps förskoleområde har du huvudansvar för den pedagogiska verksamheten och att undervisning och utbildning sker enligt förskolans styrdokument. Du ska tillsammans med övriga i arbetslaget stimulera till barns utveckling och lärande samt erbjuda barnen en trygg omsorg. Verksamheten utgår från en helhetssyn på barnet och dess behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Förskolan ska förbereda barnet för fortsatt utbildning.

Arbetslaget fördelar förekommande uppgifter inom laget och utifrån respektive profession. Planering, uppföljning och utvärdering sker utifrån intentionerna i förskolans styrdokument. Med utgångspunkt i arbetslagets pedagogiska dokumentation genomförs ett löpande, systematiskt kvalitetsarbete.

Välkommen till oss
Torps förskoleområde ligger i Bankeryd och består av tre förskolor- Trånghalla förskola, Förskolan Torps Ängar samt Nyarps förskola. Samtliga förskolor präglas av en hög kvalitativ utbildning där alla våra yrkesprofessioner har ett viktigt uppdrag och ansvar. Skogen ligger nära samtliga förskolor och används som en naturlig del i undervisningen. I förskoleområdet finns en rektor samt en biträdande rektor som arbetar i ett nära samarbete med förskolorna.

Hos oss får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Har du ännu inte fått din legitimation eller är i slutet av din utbildning är du också välkommen att söka. Som person medverkar du till ett positivt arbetsklimat, har en mycket god samarbetsförmåga och ett stort engagemang i ditt arbete som förskollärare. Du bidrar till att barnen får en trygg och rolig vardag med många inslag av lärande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten. Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret , handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Urval och intervjuer kan komma att ske före ansökningstidens slut.

Vill du veta mer?
Rektor Annica Lagander, tel. 036-10 26 07
Biträdande rektor Cecilia Enarsson, tel. 036-10 35 57
Facklig företrädare Ann Renberg, tel. 036-10 71 94 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.