search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialsekreterare missbruksvården

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Missbruksvården
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100% eller enligt överenskommelse
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-10-20
Referensnr19-70-0175
Publicerad2019-10-04
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Missbruksvården
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-10-20
Referensnr
19-70-0175
Publicerad
2019-10-04

Vilka är vi?
En av våra kollegor på Missbruksvårdens mottagning kommer sluta hos oss för nya utmaningar. Vi söker därför dig som är intresserad av att arbeta på vår mottagning.
Missbruksvården består av Behandlingsenheten, Sysselsättningsenheten, HVB-enheten samt Mottagning och Utredningsenheten. På Missbruksvårdens mottagning och utredningsenhet arbetar 15 socialsekreterare, en enhetsadministratör, två 1:e socialsekreterare och en enhetschef. Missbruksvårdens mottagning och utredningsenheten består av en Mottagningsgrupp och av en Myndighetsgrupp. Arbetsplatsen är belägen i centrala Jönköping.

Vad gör vi?
Som en av tre socialsekreterare på mottagningen kommer du att arbeta med uppsökande verksamhet, motivationskontakter, förhandsbedömningar vid anmälningar och avgränsade utredningar. Du arbetar självständigt med handläggningen av ärenden och bedömning av lämpliga åtgärder. För att motivera klienter till insats är MI en viktig metod. Du arbetar i nära samarbete med utredningsenheten och övriga enheter inom kommunens egen missbruksvård men även med externa aktörer. Du har regelbundna tider för stöd i dina arbetsuppgifter med 1:e socialsekreterare och enhetschef. Du kommer att ingå i en engagerad och omtänksam arbetsgrupp.

Vem söker vi?
Du har socionomutbildning och är väl förtrogen av myndighetsutövning inom det aktuella lagstiftningsområdet SoL och LVM samt nationella riktlinjer för missbruk- och beroendevård. Vi använder oss av intervjumetoden ASI så det är en merit om du har kunskap om metoden. Du ska gärna ha erfarenhet av att ha verkat i arbetsledande ställning. Du ska ha god förmåga att lyssna och sätta dig in i komplicerade situationer, du är flexibel och har förmåga att se på situationer ur olika perspektiv. Du har även en förmåga att se lösningar och skapa engagemang och framåtanda i gruppen. Du ska ha erfarenhet av, och trivas med att arbeta med människor som har missbruksproblem. Vidare ska du kunna skapa och bibehålla goda kontakter såväl externt som internt. Vi kommer att fästa stor vikt vid din personliga lämplighet. Körkort är ett krav.

Vad erbjuder vi?

  • 7-timmars arbetsdag
  • Flexibel arbetstid
  • Handledning
  • Semesterväxling
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
  • Rabatt på gymkort och länstrafikens årskort

Övrigt
Urval sker löpande så sök redan idag!
Tillsättning av tjänst enligt överenskommelse.

Upplysningar
Ricky Alexandersson, Enhetschef 036-106343 
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc                 
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.