search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Mätningsingenjör

FörvaltningStadsbyggnadskontoret
ArbetsplatsKartavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2020-02-01, eller enligt ök.
Sista ansökningsdag2019-11-03
Referensnr19-20-0010
Publicerad2019-10-07
Förvaltning
Stadsbyggnadskontoret
Arbetsplats
Kartavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2020-02-01, eller enligt ök.
Sista ansökningsdag
2019-11-03
Referensnr
19-20-0010
Publicerad
2019-10-07

Arbetsplatsbeskrivning
Stadsbyggnadskontorets Kartavdelning, med idag 16 medarbetare, söker en ny mätningsingenjör. Vi ansvarar för kommunens grundläggande geografiska information och stöttar övriga förvaltningar och externa beställare med vår specialistkunskap. Vi utför geodetiska mätningsuppdrag, kartframställning och GIS-utveckling.

Arbetsuppgifter
Som mätningsingenjör kommer du att ansvara för olika typer av geodetiska mätningsuppdrag såsom husutsättning, inmätning och kartering för baskarta, ledningsnät, nybyggnadskartor och grundkartor. Andra mätningsuppdrag kan vara att utföra gränsvisningar, projekteringsmätning eller avvägningar. Du arbetar även fotogrammetriskt med mätning och kartering i flygbilder och uppdaterar våra kartdatabaser. Arbetet bjuder på en kombination av fält- och kontorsarbete. Uppdragen är omväxlande både till svårighetsgrad och karaktär och utförs ibland självständigt och ibland tillsammans med kollegor. 

Kompetenskrav
Vi söker en högskoleingenjör med inriktning mot geodetisk mätningsteknik, lantmäteriingenjör, mätningsingenjör med YH-utbildning inom mätning och kartläggning eller annan motsvarande utbildning.

Behörighet enligt Lantmäteriets rekommendationer om Grundläggande mätningsteknisk färdighet liksom behörigheter för Arbete på väg enligt Trafikverkets regler är önskvärt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av geodetisk mätning och digital hantering av mät- och kartdata i kommunal verksamhet. Erfarenhet av ArcGIS, GeoSecma och ESPA är en merit.

Vi förutsätter att du har mycket god datorvana.

Du är strukturerad och ansvarstagande och intresserad av att utveckla metoder och teknik i linje med uppdraget.

Att arbeta självständigt med mätningsverksamhet och att ha kundkontakter internt och externt är naturligt för dig. Du kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift och har lätt för att samarbeta med olika yrkesgrupper och kunder. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
B-körkort är ett krav.

Vi arbetar med löpande urval och önskar din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 3 november.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt med bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Upplysningar
Kartchef: Ulrika Wahlström 036-10 22 53
Sveriges Ingenjörer: Carlos Trischler 036-10 51 77
Vision: Magnus Blom 036-10 53 27

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Stadsbyggnadskontoret
Stadsbyggnadskontoret ska aktivt bidra till en positiv utveckling i kommunen genom att arbeta för en god, vacker, säker och långsiktigt hållbar livsmiljö. Vår verksamhet handlar både om utveckling och förädling av den bebyggda miljön och att skapa goda, nya miljöer.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.