search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Enhetschef till äldreomsorgen

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsÄldreomsorgen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
TillträdesdagOmgående eller enligt överenskommelse till 2020-09-30
Sista ansökningsdag2019-10-28
Referensnr19-71-0180
Publicerad2019-10-07
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Äldreomsorgen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Omgående eller enligt överenskommelse till 2020-09-30
Sista ansökningsdag
2019-10-28
Referensnr
19-71-0180
Publicerad
2019-10-07

Vilka är vi?
Socialförvaltningen omfattar funktionerna individ-och familjeomsorg, funktionshinderomsorg, äldreomsorg, hälso-och sjukvård samt myndighetsenhet. Äldreomsorgen skall tillgodose äldres individuella behov av vård, omsorg och trygghet i enlighet med verksamhetens mål, riktlinjer och rådande förutsättningar. Äldreomsorgen skall samverka med medborgare och organisationer samt med dessa verka för ett gemensamt arbetssätt.

De äldreboenden som ingår i äldreomsorgen är i sin tur uppdelade på tre äldreområden geografiskt och nu söker vi en enhetschef till äldreområde två som utgörs av 13 äldreboenden i centrala Jönköping, Råslätt och Tabergsdalen. Som vikarierande enhetschef kommer du att ansvara för Smedjegården, ett av våra boenden i Tabergsdalen samt inneha ett uppdrag som pool över resterande äldreboenden. Smedjegården har olika inriktningar som demensenhet, äldreboende och korttidsenhet med demensinriktning. Det finns totalt 36 lägenheter där 9 lgh är belagda på demensenheten, 18 lgh på äldreboende och 9 lgh på korttidsenhet. Personalgruppen består av cirka 20 medarbetare.

Vad innebär arbetet?
Som enhetschef ansvarar du för att planera, leda och driva din verksamhet för att genom dina medarbetare bidra till att våra hyresgäster kan leva ett värdigt liv och känna välbefinnande. Du har verksamhets-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar där utvecklings- och förbättringsarbete ingår som en naturlig del i ditt ledaruppdrag. Organisatoriskt är du underställd områdeschef och i ditt arbete har du stöd av personligt anknuten HR-konsult, rekryteringskonsult och ekonom. På plats ute i verksamheten har du också stöd av din enhetsadministratör och samordnare. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp aktuell för området, tillsammans med 16 chefskollegor. Du erhåller socialförvaltningens introduktionsprogram för nya chefer.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom området och har du erfarenhet av ledande befattning är det meriterande. Som person är du stabil, förtroendeingivande och har ett stort mått av personlig mognad. Dessutom har du en god samarbetsförmåga då mycket av arbetet utförs i grupp, men hanterar även självständigt arbete. Vidare är du tydlig i din framtoning, tar gärna egna initiativ samt är resultatinriktad med en god förmåga att organisera och prioritera ditt arbete. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Ditt ledarskap präglas av närvaro, delaktighet och engagemang. Utöver detta hanterar du såväl sakfrågor som medarbetare på ett professionellt sätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Rekryteringen avser ett vikariat på 100 % med start omgående eller enligt överenskommelse t.o.m sista september 2020. Tjänsten innebär att du arbetar 50 % med ansvar för Smedjegårdens äldreboende och 50 % i pooltjänst genom att täcka upp på områdets äldreboenden. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysningar
Marika Waldemarsson, Områdeschef: 036-10 68 95
Fackliga företrädare, se www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.