search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Mätingenjör

FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsVatten o Avlopp/VA-nät utveckling
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnl. Ö.k.
Sista ansökningsdag2019-11-03
Referensnr19-55-0084
Publicerad2019-10-08
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Vatten o Avlopp/VA-nät utveckling
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enl. Ö.k.
Sista ansökningsdag
2019-11-03
Referensnr
19-55-0084
Publicerad
2019-10-08

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings kommun befinner sig i ett expansivt läge och vi står inför spännande utmaningar och projekt. För att möta nya och utökade behov förstärker vi organisationen på VA-avdelningen. VA-avdelningen har till huvuduppgift att försörja kommunens innevånare med dricksvatten och ta hand om spill- och dagvatten. Avdelningen har cirka 100 medarbetare.

VA-nät utveckling består idag av 18 personer, som ansvarar för VA:s ledningskartdatabas, utökning av VA-nätet, förnyelseplanering och utbyte av befintliga ledningar, planfrågor i nybyggnadsområden, utredningar, projektering, framtagande av arbetshandlingar, beställningar och kvalitetskontroll vid byggnation av VA-ledningar i förnyelse- och nybyggnadsområden.

Nu förstärker vi organisationen och söker en mätingenjör eller mättekniker.

Arbetsuppgifter
Din huvudarbetsuppgift blir att ansvara för inmätnings- och utsättningsarbete av VA.
Du planerar ditt arbete och skapar utsättningsfiler från DWG-filer. Du mäter in brunnar, ledningar och vattengångar m.m. Även inmätning och ajourhållning av VA-kartan förekommer. Du arbetar både självständigt och i samarbete med dina kollegor.

Kompetenskrav
Du ska ha relevant utbildning inom mätteknik och erfarenhet av inmätning och utsättning, gärna från VA-branschen alternativt närliggande branscher. Du är en noggrann, ansvarstagande, driftig och självgående person som trivs i en koordinerande roll.
Arbetet innebär samverkan med olika aktörer vilket kräver social förmåga för att skapa positiva relationer, tydlighet och goda kunskaper i att uttrycka dig i såväl tal som skrift på svenska.

Du bör ha erfarenhet av att arbeta med trimblemaskinvara (totalstation och GPS), geosecma, excel och SBG GEO.
Meriterande kompetens är erfarenhet av GIS, CAD-program, volymberäkning och projektering.
B-körkort krävs för tjänsten.

Övrigt
Medarbetarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av:
• Förutsättningar och vilja till delaktighet
• Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
• Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
• Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras i samband med anställning.

Upplysningar
Verksamhetschef Jeanette le Mahieu, 036-10 51 59

Sveriges Ingenjörer, Marie Ederfors 036-10 80 87
Vision Mari Hoffman 036-10 75 64

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.