search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialsekreterare missbruksvården

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsMissbruksvårdens Mottagning och Utredningsenhet
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100 eller enligt överenskommelse
TillträdesdagEnligt överenskommelse till 2020-11-30
Sista ansökningsdag2019-10-27
Referensnr19-70-0177
Publicerad2019-10-08
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Missbruksvårdens Mottagning och Utredningsenhet
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100 eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse till 2020-11-30
Sista ansökningsdag
2019-10-27
Referensnr
19-70-0177
Publicerad
2019-10-08

Vilka är vi?
Vi söker nu en till tre socialsekreterare för vikariat på 50-100%. Vikariaten är från och med så snart det går till som längst november till 2020. Vi kommer ha vakanser med anledning av föräldra- och tjänstledigheter. Vi ska också införa ett nytt IT-stöd för dokumentation under våren 2020 vilket gör att vi också behöver förstärka vår bemanning tillfälligt.
Missbruksvården består av Behandlingsenheten, Sysselsättningsenheten, HVB-enheten samt Mottagning och Utredningsenheten. På Missbruksvårdens mottagning och utredningsenhet arbetar 15 socialsekreterare, en enhetsadministratör, två 1:e socialsekreterare och en enhetschef. Missbruksvårdens mottagning och utredningsenheten består av en Mottagningsgrupp och av en Myndighetsgrupp. Arbetsplatsen är belägen i centrala Jönköping.

Vad gör vi?
Som vikarierande socialsekreterare på Mottagning och utredningsenheten kommer du att arbeta med kommunens myndighetsutövning för vuxna personer med missbruksproblematik med stöd av SoL och LVM. Du arbetar självständigt med handläggningen av ärenden och bedömning av lämpliga åtgärder. Du har regelbundna tider för stöd i dina arbetsuppgifter med 1:e socialsekreterare och enhetschef.
Du arbetar i nära samarbete med alla enheter inom kommunens egen missbruksvård men även med andra delar i socialtjänsten och externa aktörer med utång från den enskildes behov.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är socionom eller som har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren finner relevant för tjänsten. Du har kunskaper i aktuell lagstiftning, vidare bör du ha tidigare erfarenhet av arbete som socialsekreterare inom aktuellt område eller inom annan offentlig myndighetsutövning. Det är också meriterande om du har utbildning i ASI och MI. Vi söker dig som är stabil och strukturerad, du ska kunna organisera och prioritera ditt arbete på ett självständigt sätt. Du har god förmåga att arbeta med komplexa frågeställningar, samt lätt för att uttrycka dig tydligt i såväl tal som skrift. Arbetet sker periodvis i ett högt tempo och kräver att man kan göra snabba omprioriteringar av sina arbetsuppgifter. Vidare ska du kunna skapa och bibehålla goda kontakter såväl externt som internt. Körkort är ett krav.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?
Möjligheten att ingå i en engagerad och omtänksam arbetsgrupp.
7-timmars arbetsdag
Flexibel arbetstid
Intern och extern handledning
Semesterväxling
Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
Rabatt på gymkort och länstrafikens årskort

Övrigt
Vänta inte med att sök vikariaten!
Urval sker löpande. Tillsättning av tjänsten enligt överenskommelse.

Upplysningar
Ricky Alexandersson, Enhetschef 036-10 63 43
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.