search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Biträdande rektor

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsAttarps skolområde 7-9
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2020-01-01
Sista ansökningsdag2019-10-22
Referensnr19-60-2545
Publicerad2019-10-08
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Attarps skolområde 7-9
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2020-01-01
Sista ansökningsdag
2019-10-22
Referensnr
19-60-2545
Publicerad
2019-10-08

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.


Ditt nya jobb
Tillsammans med rektor driver du skolans arbete framåt som skolans ledningsteam. Du är en viktig del i det operativa, dagliga arbetet på skolområdet. Det innebär att du tillsammans med rektor får stora möjligheter att påverka och bygga vidare på skolområdets utveckling och ledarskap. Med utgångspunkt från skolledningens olika kompetenser upprättar vi en ansvarsfördelning av skolledarskapets alla delar. 

Välkommen till oss
Attarpsskolan är en 7-9 skola med ca 430 elever och 45 anställda. Vi finns 1 mil norr om Jönköping och det är lätt att ta sig hit med kommunens kollektivtrafik. På skolan finns musikklasser och handboll/fotbollsprofil i alla årskurser.
Som biträdande rektor får du vara en del av ett samhälle där skolan är viktig och man samarbetar över gränser.

På Attarpsskolan 7-9 är vi en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en miljö där alla trivs och utvecklas. Vi har hög andel behöriga lärare och våra elever har över tid haft mycket god måluppfyllelse. Attarpsskolan 7-9 är också uppmärksammad för sitt beforskade, mångåriga och stabila arbete med en flexibel resursorganisation. Allt vårt stöd till elever är varierat och utgår från vårt Resurscenter.

Din kompetens
Vi söker dig som
- har en akademisk utbildning inom pedagogik
- har erfarenhet av arbete inom skola                                           
- har ett intresse för att styra och utveckla en verksamhet
- har ett stort intresse för att förbättra och synliggöra undervisning av god kvalitet
- gärna har erfarenhet från tidigare ledningsuppdrag som skolledare eller liknande
- gärna har någon ledarskapsutbildning och/eller rektorsutbildning

Du är en tydlig pedagogisk ledare som initierar och driver arbetet utifrån uppställda mål. Din goda kommunikativa förmåga gör att du är lyhörd och har lätt för att påverka, skapa intresse, delaktighet, engagemang och förståelse hos medarbetare och kollegor. I rollen som biträdande rektor är det viktigt att du har förmågan att skapa struktur, se helheten och följer upp det du är ansvarig för. 

Bra att veta
Tjänsten är en visstidsanställning som biträdande rektor på 3 år med en tillsvidareanställning som pedagog som grundtjänst. Urval och intervjuer kan komma ske fortlöpande under annonseringstiden.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vill du veta mer?
Susanne Rydberg, rektor på Attarpsskolan 7-9, tel 036-10 65 07 
David Norrfjärd, chef grundskola, tel 036-10 67 40
Fackliga företrädare

Välkommen med din ansökan! Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.