search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Rektor

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsNorrängens förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2020-01-01
Sista ansökningsdag2019-11-04
Referensnr19-60-2504
Publicerad2019-10-10
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Norrängens förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2020-01-01
Sista ansökningsdag
2019-11-04
Referensnr
19-60-2504
Publicerad
2019-10-10

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och leda utvecklingen av våra framtida förskolor? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.


Ditt nya jobb
Som rektor för Norrängens förskoleområde leder du verksamheten såväl operativt som strategiskt. Du har helhetsansvar när det gäller budget och resultat samt personal- och arbetsmiljöfrågor. Rektors pedagogiska ledarskap ser vi som något av det mest centrala för förskolans utveckling och verksamhetens resultat. Du ansvarar för att varje barn känner sig trygg och erbjuds det stöd som krävs, bland annat genom ett proaktivt hälsoarbete. Du säkerställer och följer upp resultaten i enlighet med vårt systematiska kvalitetsarbetet. I uppdraget ingår även att driva ett aktivt jämställdhetsarbete och att verka för ett konstruktivt samverkansklimat. 

Du ingår i utbildningsförvaltningens ledningsgrupp för förskola tillsammans med övriga rektorer för förskola och verksamhetschef. Du ingår även i ett spårsamarbete förskola och grundskola, tillsammans med rektorer i din geografiska närhet, där ni arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett 0-16 års perspektiv. 

Som ny chef får du både en kommungemensam och verksamhetsspecifik introduktion. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter och du erbjuds en erfaren mentor. Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder dig som anställd hos oss.

Välkommen till oss
Norrängens förskoleområde ligger vackert beläget vid Vätterns strand och består av fyra förskolor. Här arbetar ca 40 engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas. Vi har pedagogiska måndagar, vilket innebär att vi har utvecklande arbetsplatsträffar alternativt planering varje måndag mellan kl. 16.30-18.00. Under verksamhetsåret 2019/20 arbetar vi i projektet "flerstämmig undervisning i förskolan", i samarbete med Malmö universitet och Ifous. 

Din kompetens
Du har relevant akademisk utbildning och arbetslivserfarenhet från skola eller förskola, vilket gett dig goda pedagogiska insikter. Har du tidigare erfarenhet från att driva skolutveckling eller annan arbetsledande erfarenhet ser vi det som ett plus. Genomgången rektorsutbildning är meriterande. Du har goda IT-kunskaper och lätt för att formulera dig muntligt och skriftligt, både på svenska och engelska.

Som ledare är du modig och visar ett gott omdöme i uttalande, agerande och beslut. Dina beslut är tydliga, väl kommunicerade och du följer upp resultaten av dessa. För att lyckas i rollen behöver du vara initiativstark, trygg i dig själv och ha ett pragmatiskt förhållningssätt. Du tar en tydlig arbetsgivarroll och ställer om till nya förutsättningar så krävs. Rollen kräver att du har lätt för att samarbeta, både inom och utom professionen, och kan leda samt delta i olika nätverk.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Annika Ebefors, bitr. chef för förskola, tfn. 036-108175

Fackliga företrädare


Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.