search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Planarkitekt

FörvaltningStadsbyggnadskontoret
ArbetsplatsPlanavdelningen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2020-01-01 till 2020-12-31
Sista ansökningsdag2019-11-03
Referensnr19-20-0011
Publicerad2019-10-10
Förvaltning
Stadsbyggnadskontoret
Arbetsplats
Planavdelningen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2020-01-01 till 2020-12-31
Sista ansökningsdag
2019-11-03
Referensnr
19-20-0011
Publicerad
2019-10-10

Jönköpings kommun är en kommun är i stark tillväxt.  Ambitionen är att vår stadskärna ska bli den mest attraktiva i sin storlek. Alla kommundelar ska leva och hela kommunen ska växa. Stadsbyggnadskontoret är en förvaltning med ca 100 medarbetare. Förvaltningen arbetar aktivt för att kommunen ska erbjuda en vacker, säker och långsiktigt hållbar livsmiljö.

Planavdelningen, som består av 16 medarbetare, har en central roll i planeringen av framtidens Jönköping. Vårt uppdrag är att se till att vi har en god verksamhets- och bostadsförsörjning med tillhörande infrastruktur och service. 

Vi söker dig som vill vara med och utveckla kommunen i olika spännande projekt under tiden som en av våra planarkitekter är föräldraledig. 

Ditt nya jobb
Som planarkitekt bidrar du till att uppfylla kommunens bostadsmål om 1000 bostäder årligen i detaljplaner. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att upprätta detaljplaner och övergripande planutredningar. I arbetsuppgifterna ingår även projektledning, administrativt arbete, tolkning av utredningar, att ta fram beslutsunderlag och tjänsteskrivelser till politikerna samt att bemöta frågor från medborgare och massmedia.

Din kompetens
Vi söker dig som är utbildad arkitekt, landskapsarkitekt, fysisk planerare eller motsvarande civilingenjör, med masterexamen. Goda referenser och yrkeserfarenhet kan ersätta masterutbildning.

Du har förmåga att leda och handlägga utredningar, program och planer i olika skeden. Då en stor del av ditt arbete sker i projektform måste du ha lätt för att samarbeta. Du behöver också ha en god förmåga att strukturera och planera ditt arbete då du kommer ha flera parallellt pågående projekt samtidigt. Planerna kräver utredningar där olika intressen samordnas och vägs mot varandra, vilket kräver en god analytisk förmåga hos planarkitekten.

Du ska ha kunskaper i svensk detaljplanering och samhällsplanering samt ha kännedom om lagstiftningen inom området. Du ska även ha god datorvana och kunna arbeta i ordbehandlings- och presentationsprogram samt gärna kunskaper i ArcGis/Geosecma och Sketchup. Mycket goda kunskaper i svenska språket är en förutsättning eftersom du ska kunna förstå och producera dokument samt även kunna föra samtal och presentera projekt på en komplex nivå.

Meriterande är om du har erfarenhet av projektledning, större utredningar eller någon annan specialkunskap t.ex. exploateringsfrågor, arkitektur, kulturhistoria, MB, MKB, buller, dagvatten och geoteknik eller tidigare erfarenheter som planarkitekt. B-körkort är önskvärt, då projekt finns inom hela kommunen.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar
Planchef: Liselott Johansson, 070-610 57 78
Biträdande planchef: Jenny Larsson, 076- 800 57 79
Vision: Magnus Blom, 036-10 53 27
Sveriges Ingenjörer : Carlos Trischler, 036-10 51 77

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Stadsbyggnadskontoret
Stadsbyggnadskontoret ska aktivt bidra till en positiv utveckling i kommunen genom att arbeta för en god, vacker, säker och långsiktigt hållbar livsmiljö. Vår verksamhet handlar både om utveckling och förädling av den bebyggda miljön och att skapa goda, nya miljöer.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.