search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Fastighetstekniker

FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsFastighet/Fastighet o Byggservice/Fastighetsservice
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnl. ö.k.
Sista ansökningsdag2019-10-27
Referensnr19-55-0087
Publicerad2019-10-10
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Fastighet/Fastighet o Byggservice/Fastighetsservice
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enl. ö.k.
Sista ansökningsdag
2019-10-27
Referensnr
19-55-0087
Publicerad
2019-10-10

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings kommun befinner sig i ett expansivt läge vilket ställer stora krav på den kommunala organisationen att tillgodose de behov som finns inom de områden som Tekniska nämnden ansvarar för. Tekniska kontoret svarar för kommunens fastigheter inom Jönköpings kommun. Fastighet- och byggservice svarar för utförande av drift och underhåll av kommunens fastigheter.

Arbetsuppgifter
Fastighetstekniker är en specialist med ansvar att genomföra drift, skötsel och underhåll av fastighetens tekniska system.
Det innebär att fastighetstekniker i sitt dagliga arbete säkerställer att dessa system fungerar enligt fastighetsägarens krav och hyresgästens förväntningar. 
Fastighetstekniken bidrar till att skapa och upprätthålla en bra och tydlig relation till hyresgästen.
Rollen innebär mycket kontakter både internt och externt och passar dig som trivs i sociala sammanhang.
Vi lägger stor vikt på din sociala kompetens.

Kompetenskrav
För denna tjänst är du en specialist med ansvar att genomföra drift, skötsel och underhåll av fastigheters tekniska system. Du kan felsöka och efter analys bedöma om du själv kan göra reparationen alternativt anlita specialist inom området. Du har kompetens att arbeta med administrativa stödsystem i pc-miljö.
Utbildningskrav är lägst 3-årig gymnasieutbildning med yrkesexamen eller högskolebehörighet.
Det är meriterande om du har påbyggnadsutbildning inom fastighetsteknik och tidigare utfört liknande arbetsuppgifter inom en fastighetsorganisation.
Du har med fördel specialistkunskaper exempelvis inom el, VVS eller styr- och regler. Som person är du strukturerad, kvalitetsmedveten och tar ansvar för din uppgift, är utåtriktad och arbetar bra tillsammans med andra människor.
Du har också lätt för att kommunicera på ett tydligt men samtidigt lyhört sätt samt behärskar svenska språket mycket väl i tal och skrift. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga, är serviceinriktad och kan skapa goda kundrelationer. Du kommer dessutom att uppskattas i gruppen om du vill ta till dig och lära dig av dina kollegors kunskaper, samtidigt som du med glädje delar med dig av dina egna erfarenheter och kunskaper.
Körkort B är ett krav.

Övrigt
Tekniska kontoret är av tradition en mansdominerad förvaltning. En jämnare könsfördelning eftersträvas.

Medarbetarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av:
- Förutsättningar och vilja till delaktighet
- Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
- Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
- Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete

Innan anställning kan Jönköpings kommun kräva utdrag ur belastningsregistret.
I tjänsten kan det även ingå beredskap.

Upplysningar
Thomas Klein, Enhetschef Fastighetsservice Tfn 0768-34 17 03
Stefan Petersson, Verksamhetschef Fastighet- och byggservice Tfn 036 - 10 61 83

Vision, Sussanne Bosevik-Carlsson 036 - 10 77 94
Kommunal, Carina Gardewall 036 - 10 51 00

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.