search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Familjehemssekreterare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFamiljehemsenheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag2019-12-02
Sista ansökningsdag2019-10-24
Referensnr19-70-0180
Publicerad2019-10-10
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Familjehemsenheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag
2019-12-02
Sista ansökningsdag
2019-10-24
Referensnr
19-70-0180
Publicerad
2019-10-10

Vilka är vi?
Familjehemsenheten har idag ca 35 medarbetare. Enheten består av familjehemssekreterare, familjehemsuppföljare, jourhemssekreterare, skolkonsulenter och administratörer och är placerade i Huskvarna Stadshus, Madängen. Familjehemsenheten arbetar tillsammans för att ge ett bra stöd till familjehemmen så att barn som är placerade ska få så trygg och stabil uppväxt som möjligt. Jönköpings kommun satsar på Vägledande samspel (ICDP) inom familjehemsvården.

Vad gör vi?
Vi arbetar med utredning, utbildning och handledning av familjehem. Som familjehemssekreterare ansvarar du för att utreda och handleda familjehem samt att ansvara för ersättningar och avtal rörande familjehem. I Jönköpings kommuns arbete med föstärkt familjehemsvård ingår utökat stöd, extra utbildning och handledning till familjehemmenmen också kompetensutveckling till personalen.

Vem söker vi?
Vi söker dig som socionom eller med annan högskoleutbildning som vi finner lämplig. Det är önskvärt att du har erfarenhet av arbete med familjer och familjehemsvård. Arbetet fordrar en hög arbetskapacitet, god förmåga att skapa förtroendefulla relationer samt god flexibilitet.


Vad erbjuder vi?

  • 7-timmars arbetsdag
  • Flexibel arbetstid
  • Handledning
  • Semesterväxling
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
  • Rabatt på gymkort och länstrafikens årskort


Övrigt
Urval sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag.

Upplysningar
Magdalena Blomgren Enhetschef tel. 036-107449

Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.