Nyfiken stödpedagog/stödassistent med genuint intresse för målgruppen

Två kvinnor och två män i 25-30-årsåldern sitter skrattandes i ett hörn.

Drivs du av att utveckla andra och har ett genuint intresse för målgruppen kanske rollen som stödpedagog/stödassistent är något för dig? Vi söker dig som brinner för arbetet med människan där din insats gör skillnad!

Råbyvägens gruppbostad står nu inför nya utmaningar med en omstart i verksamheten, vilket innebär en stor förändring och möjlighet att påverka hur verksamheten kommer se ut framöver. Du kommer ha ett nära samarbete med kollegor där ni tillsammans arbetar för att skapa en meningsfull och kvalitativ vardag för medborgaren. Gruppbostaden ligger i Skärstad utanför Huskvarna och finns till för personer med intellektuella och neuropsykiatriska funktionsvariationer. Arbetsgruppen består idag av 17 medarbetare som ger stöd åt de fem medborgare som bor på boendet.

Ditt nya arbete

Du kommer arbeta vardagsnära och kontinuerligt med att stödja, hjälpa och utveckla medborgaren i strävan att leva ett självständigt liv. Dina arbetsuppgifter innefattar allt från socialt stöd till viss personlig omvårdnad, läkemedelshantering, hemmets skötsel och stöd vid fritidsaktiviteter. Vi arbetar alltid utefter ett pedagogiskt förhållningssätt med den enskildes behov, önskemål och förmågor som utgångspunkt. Det ingår även att aktivt arbeta med social dokumentation, kontaktmannaskap och genomförandeplaner som är viktiga arbetsredskap för att säkerställa kvalitativ omsorg.

Du som är stödpedagog kommer utöver detta ansvara för att stödja, vägleda och utveckla arbetsgruppen i det pedagogiska arbetet gentemot medborgarna samt vid dokumentation, genomförandeplaner och arbetsplaner. Du bidrar med din pedagogiska specialistkunskap kring metoder, modeller och relevant lagstiftning för att höja kvalitén på innehållet i de insatser som den enskilde har behov av. Tillsammans identifierar ni behov och möjligheter till utveckling på individnivå, samt skapar förutsättningar för motivation och utveckling.

Din kompetens

Du har god förståelse för hur människor tar till sig kunskap och har olika förutsättningar, du anpassar budskap till mottagare och kommunicera tydligt. Vidare värdesätter du olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Som person är du stabil och inger trygghet, arbetet ställer krav på att du kan hantera och förbli lugn i stressituationer och gentemot utåtagerande beteende. Personlig mognad värderas högt, då det hjälper dig att förstå olika situationer som den enskilde kan befinna sig i.

Dessutom ser du samarbete som en viktig del och arbetar bra med andra genom lyhördhet och kommunikation. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten och även på din nyfikenhet till arbetet med målgruppen då det är högst relevant för verksamheten!

Formella kvalifikationer

Du som söker är utbildad stödpedagog och/eller stödassistent. Du har tidigare arbetat med personer med intellektuella och neuropsykiatriska funktionsvariationer, gärna med erfarenhet av arbete med autism och lågaffektivt bemötande. Vidare behärskar du svenska i tal, skrift och läsförståelse då det förekommer kontakt med medborgare, anhöriga, dokumentation och inläsning på information som berör arbetet. God datavana är även önskvärt då dokumentationen är digitaliserad.

B-körkort är ett krav för tjänsten!

För titeln stödpedagog krävs det en eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet med pedagogisk inriktning omfattande minst 200 YH-poäng eller 60 HP, alternativt en kombination däremellan som motsvarar minst två terminers heltidsstudier.

För titeln stödassistent krävs ett avslutat gymnasieprogram i vård- och omsorgsprogrammet med specialisering inom programfördjupning funktionshinderområdet/psykiatri samt barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt/pedagogiskt arbete. Alternativt att du har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi erbjuder dig!

Givetvis får du som anställd i Jönköpings kommun ta del av generella förmåner, läs mer om förmånerna på sidan Jobba i Jönköpings kommun.
Jobba i Jönköpings kommun

Beskrivning av arbetet på gruppbostad

Verksamhetsbeskrivningar inom vård och omsorg

Upplysningar

Rekryteringen avser flera tillsvidaretjänster där arbetstiden är förlagt till dag/kväll med inslag av jour/vaken natt, vardag som helg. Jönköpings kommun erbjuder alltid 100 % sysselsättningsgrad och arbetar med samplanering, det innebär att arbete på annan verksamhet kan bli aktuellt.

Löpande urval och intervjuer tillämpas, vilket innebär att tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan sista ansökningsdatum. Erbjudande om anställning på annan verksamhet kan även bli aktuellt.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga examensbevis/studieintyg och tjänstgöringsintyg i din ansökan eller ta med dessa vid eventuellt vidare till intervju.

Kontakt

Nina Cepic, Enhetschef (semester 24/12-2/1)

Tel: 036-10 80 14

E-post: nina.cepic@jonkoping.se

Fackliga representanter: jonkoping.se/fackligasoc

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla.
Välkommen att söka tjänsten som Stödpedagog/stödassistent!

Senast granskad/publicerad: