search
Sök
menu
Meny

Sommarjobb i Jönköpings kommun

Vi söker dig som vill vara med och skapa en bra sommar till­sammans med oss. Sommarjobba eller gör din feriepraktik i någon av kommunens spännande verksamheter.

Sommarjobb för dig som är över 18 år

Om du fyllt 18 år till sommaren finns möjlighet att söka sommarjobb inom vård och omsorg, räddningstjänsten eller på någon av våra badanläggningar.

Vård och omsorg
Inför varje sommar söker vi vård- och omsorgspersonal, handläggare, kockar, fysioterapeuter/sjukgymnaster m.fl. Vi erbjuder över tusen värdefulla semestervikariat, med möjlighet till fortsatt arbete.

Några av våra äldreboenden har möjlighet att anställa minderåriga, men det är ett fåtal platser.

Rekryteringen inför sommaren sätter igång i början av 2021.

Räddningstjänsten – brandman
Räddningstjänsten söker semestervikarier för utryckningstjänst till sommaren. För att arbeta här ska du ha genomfört minst tre terminer på SMO (Skydd mot olyckor) eller gått utbildningen Räddningsinsats/GRIB. Du ska även ha genomfört rullbandstest som är max 6 månader gammalt och intyg för simkunnighet för lägst Guldbojen.

Badhus eller utomhusbad
Vi söker personal till Rosenlundsbadet, Attarpsbadet i Bankeryd, Brunstorpsbadei i Huskvarna och Kumlabybadet på Visingsö. Du som söker måste ha fyllt 18 år när anställningen påbörjas. Tidigare erfarenhet av yrket eller annat servicearbete är meriterande.

Ansök senast 29 februari genom att skicka ditt cv till: rosenlundsbadet@jonkoping.se, ange vilken badanläggning du önskar arbeta på. Vi behandlar ansökningar löpande och kontaktar dig om du går vidare i rekryteringsprocessen där nästa steg är dyktest motsvarande guldbojen (bl.a. dyk ner på fem meters djup samt bogsering och simning).


Sommarjobb för dig som slutar gymnasiet i år eller förra året, som sökt men inte fått annat sommarjobb

Jobben finns inom bland annat fastighets- och trädgårdsskötsel, städ, budcentral, caféverksamhet, museiverksamhet, på badanläggning och som aktivitetsledare inom Ung Fritid, t.ex. på fritidsgårdar, Brittebo och Sommarstället Munksjön. Dessa jobb är till för dig som:

  • slutar gymnasiet i år eller slutade förra året
  • är skriven i Jönköpings kommun
  • har sökt men inte fått annat sommarjobb

Ansökan eller frågor kan du skicka till sommarjobb@jonkoping.se

Feriepraktik för dig som går årskurs 1–2 på gymnasiet

Du som går i årskurs 1 eller 2 på gymnasiet i år kan söka en praktikplats där du inte ersätter ordinarie personal som semestervikarie. Vi kallar dessa jobb för feriepraktik. Platserna är till för dig som:

  • går i årskurs 1 eller 2 på gymnasiet eller årskurs 3 i gymnasiesärskola
  • är skriven i Jönköpings kommun
  • har sökt men inte fått annat sommarjobb

Ansök i appen UngJKPG.

Ansökan till feriepraktiklänk till annan webbplats

Sommarpraktik för dig som går i högstadiet

Sommarpraktik är en möjlighet för dig som går i grundskolan, i första hand årskurs 9. Du kan få en praktikplats hos en kommunal eller ideell verksamhet. Du har praktik 6 timmar/dag i nio dagar. Kontakta din skolas studie- och yrkesvägledare för mer information.