search
Sök
menu
Meny
Sök

Sommarjobba i Jönköpings kommun

Ung kille som står med armar i kors framför illustrerad bakgrund med blommor. 

Vi söker dig som vill vara med och skapa en bra sommar till­sammans med oss. Sommarjobba eller gör din feriepraktik i någon av kommunens spännande verksamheter.

Sommarjobb för dig som är över 18 år

Om du fyllt 18 år till sommaren finns möjlighet att söka sommarjobb inom vård och omsorg, räddningstjänsten eller på någon av våra badanläggningar.

Vård och omsorg
Inför varje sommar söker vi vård- och omsorgspersonal, handläggare, kockar, fysioterapeuter/sjukgymnaster m.fl. Vi erbjuder över tusen värdefulla semestervikariat, med möjlighet till fortsatt arbete.

Några av våra äldreboenden har möjlighet att anställa minderåriga, men det är ett fåtal platser.

Sommarjobba inom vård och omsorg

Räddningstjänsten – brandman
Räddningstjänsten söker, redan under hösten, semestervikarier för utryckningstjänst till sommaren. För att arbeta här ska du ha genomfört minst tre terminer på SMO (Skydd mot olyckor) eller gått utbildningen Räddningsinsats/GRIB. Du ska även ha genomfört rullbandstest som är max 6 månader gammalt och intyg för simkunnighet för lägst Guldbojen. Är du nyfiken på praktik på räddningstjänsten finns det mer att läsa:

Praktik, prao, LIA på räddningstjänsten

Badhus eller utomhusbad
Vi söker personal till Rosenlundsbadet, Attarpsbadet i Bankeryd, Brunstorpsbadet i Huskvarna och Kumlabybadet på Visingsö. Du som söker måste ha fyllt 18 år när anställningen påbörjas. Tidigare erfarenhet av yrket eller annat servicearbete är meriterande.

Ansök senast 28 februari genom att skicka ditt cv till: rosenlundsbadet@jonkoping.se, ange vilken badanläggning du önskar arbeta på. Vi behandlar ansökningar löpande och kontaktar dig om du går vidare i rekryteringsprocessen där nästa steg är dyktest motsvarande guldbojen (bl.a. dyk ner på fem meters djup samt bogsering och simning).

Sök sommarjobb

Alla sommarjobb i Jönköpings kommun hittar du på sidan Lediga jobb.

Lediga jobb

Sommarjobb för dig som slutar gymnasiet i år eller förra året, som sökt men inte fått annat sommarjobb

Jobben finns inom bland annat fastighets- och trädgårdsskötsel, städ, budcentral, caféverksamhet och som aktivitetsledare inom Ung Fritid till exempel på fritidsgårdar, Brittebo och Sommarstället Munksjön. Dessa jobb är till för dig som:

  • slutar gymnasiet i år eller slutade förra året
  • är skriven i Jönköpings kommun
  • har sökt men inte fått annat sommarjobb

Ansökan stängde 31 mars.

Kontakt
Rasmus Franzén, ungdomscoach
036-10 24 66
sommarjobb@jonkoping.se

Feriepraktik för dig som går årskurs 1–2 på gymnasiet

Du som går i årskurs 1 eller 2 på gymnasiet i år kan söka en praktikplats där du inte ersätter ordinarie personal som semestervikarie. Vi kallar dessa jobb för feriepraktik. Platserna är till för dig som:

  • går i årskurs 1 eller 2 på gymnasiet eller årskurs 3 i gymnasiesärskola
  • är skriven i Jönköpings kommun
  • har sökt men inte fått annat sommarjobb

Ansökan stängde 30 april. Målsättningen är att alla sökande ska ha fått besked om feriepraktikplats i slutet av maj.

Kontakt
Radmila Dimic, samordnare feriepraktik
036-10 73 03 eller 036-10 73 30
feriepraktiken@jonkoping.se

Sommarpraktik för dig som går i högstadiet

Sommarpraktik är en möjlighet för dig som går i grundskolan, i första hand årskurs 9. Du kan få en praktikplats hos en kommunal eller ideell verksamhet. Du har praktik 6 timmar/dag i nio dagar.

Kontakta din skolas studie- och yrkesvägledare för mer information.