Stödassistent/stödpedagog sökes till gruppbostad i Huskvarna

Är du pedagogisk, driven och brinner för att stötta och aktivera personer med intellektuella funktionsvariationer i deras vardag? Vill du vara med och påverka och utveckla din arbetsplats? Då är det dig vi söker!

Två kvinnor i ett kök.

Under senaste tiden har det skett många förändringar på en av våra gruppbostäder och inom kort tillkommer det nya medborgare som ska flytta in, därmed söker vi nu nya medarbetare som vill arbeta med att aktivera och stötta medborgarna som bor hos oss. Vi stöttar personer med intellektuella funktionsvariationer med bland annat diagnoser som autism och down syndrom som behöver extra stöd i vardagen. Vi skapar förutsättning genom ett pedagogiskt och motiverande förhållningssätt där vi utgår från den enskildes möjligheter till utveckling. Vi hoppas att du vill bli en del av vårat gäng och det betydelsefulla arbetet vi gör.

Ditt nya arbete

Du kommer arbeta vardagsnära och kontinuerligt med att stödja, hjälpa och utveckla medborgarna i strävan att leva ett självständigt liv. Dina arbetsuppgifter kan vara allt från personlig omvårdnad, läkemedelshantering till hemmets skötsel. Vi stöttar även medborgarna i att komma igång och utföra fritidsaktiviteter, vilket kan innebära bland annat bowling och ridning. Vi har också tillgång till buss för att göra utflykter med de boende med fokus på att aktivera och erbjuda miljöombyte. Arbetet syftar till att ge den enskilde ett så innehållsrikt och kvalitativt liv som möjligt och arbetar därför med delaktighet och enskilda aktiviteter utifrån individuella behov, önskemål och förmågor.

Utöver detta kommer du som stödpedagog ansvara för att stödja, vägleda och utveckla arbetsgruppen i det pedagogiska arbetet. Du bidrar med din pedagogiska specialistkunskap kring metoder, modeller och relevant lagstiftning för att höja kvalitén på innehållet i de insatser som den enskilde har behov av. Tillsammans med kollegor identifierar ni behov och möjligheter till utveckling på individnivå, samt skapar förutsättningar för motivation och utveckling.

I rollen som stödassistent/stödpedagog ingår även att aktivt arbete med kontaktmanskap, genomförandeplaner och social dokumentation som en central del av arbetet. Gruppbostaden är belägen i Huskvarna nära intill vacker natur. Boendet har nya lokaler med stor uteplats där möjlighet finns för aktiviteter för de boenden, vi har även en bra personalparkering i närheten.

Vi erbjuder dig!

Du kommer få möjligheten att forma, påverka och utveckla din arbetsplats under en spännande tid för verksamheten. Med tre nya medborgare som flyttar in sker en stor förändring med möjlighet till utveckling där du har chansen att påverka hur verksamheten kommer att se ut framöver.

Förmåner som anställd i Jönköpings kommun Länk till annan webbplats.

Din kompetens

Vi söker dig som brinner för målgruppen och har god kommunikativ förmåga. Du förstår hur olika människor tar till sig kunskap och har olika förutsättningar genom att anpassa ditt sätt att förmedla budskapet till mottagaren. Du är någon som sätter laget före jaget, du tror på kommunikation och samarbete som avgörande för att nå gemensamma mål. Vidare tar du ansvar för din arbetsuppgift genom att strukturera och prioritera på ett effektivt och noggrant sätt.

Viktigt att du drivs av att tillsammans med både medborgare och kollegor hitta motivation och möjlighet till utveckling. Personlig mognad värderas högt då det hjälper dig att förstå olika situationer som den enskilde kan befinna sig i. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Formella kvalifikationer

Du som söker är utbildad stödassistent/stödpedagog. För stödassistent krävs ett avslutat gymnasieprogram från barn och fritid med inriktning socialt/pedagogiskt arbete eller vård och omsorgsprogrammet/undersköterska med specialisering inom programfördjupning funktionshinderområdet/psykiatri. Alternativt att du har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

För stödpedagog krävs eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet med pedagogisk inriktning omfattande minst 200 YH-poäng eller 60 HP, alternativt en kombination däremellan som motsvarar minst två terminers heltidsstudier.

Har du tidigare erfarenhet av arbete med personer med intellektuella funktionsvariationer är det önskvärt, gärna att du har någon form av pedagogisk arbetslivserfarenhet. Meriterande om du även har arbetat med bildstöd och teckenkommunikation. Du behärskar svenska i tal, skrift och läsförståelse då det förekommer kontakt med medborgare, anhöriga, dokumentation och inläsning på information som berör arbetet.

B-körkort är önskvärt, men inget krav.

Upplysningar

Rekryteringen avser tillsvidaretjänster där arbetet är förlagt till dag/kväll, såväl vardag som helg. Jönköpings kommun erbjuder alltid 100% sysselsättningsgrad och arbetar med samplanering, det innebär att arbete på annan verksamhet kan bli aktuellt. Erbjudande om anställning på annan verksamhet kan även bli aktuellt.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig bifoga examensbevis, betyg och tjänstgöringsintyg i din ansökan. Löpande urval och intervjuer kommer att tillämpas, vilket innebär att tjänsterna kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Låter detta som ett arbete för dig? Tveka då inte utan skicka in din ansökan redan idag!

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig bifoga examensbevis, betyg och tjänstgöringsintyg i din ansökan.

Kontakt

Stellan Johansson, Enhetschef
Tel: 036-10 75 27
E-post: stellan.johansson2@jonkoping.se

Fackliga representanter: www.jonkoping.se/fackligasoc Länk till annan webbplats.

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla.
Välkommen att söka tjänsten som stödassistent/stödpedagog!

Senast granskad/publicerad: