Stödjande och motiverande personliga assistenter sökes

Glad tjej i rullstol. Ute i skogen. Personlig assistent. Kille med mössa.

Som personlig assistent har du en betydelsefull roll där du stödjer och motiverar medborgaren i de delar av livet som denne har svårt att utföra på egen hand. Vill du bli en del av en spännande verksamhet med ett självständigt och varierande arbete? Då har du kommit rätt!

Nu söker vi medarbetare till personlig assistans för tjänster både dag/kväll, journatt och vaken natt hos flera olika medborgare. Vi stöttar både vuxna och barn med olika funktionsvariationer i vardagens olika moment med målet att den enskilde ska leva ett så självständigt liv som möjligt. Vi stöttar medborgare över hela kommunen och hoppas att just du vill bli en del av vårt betydelsefulla arbete.

Ditt nya arbete

Som personlig assistent bidrar du tillsammans med dina kollegor till att skapa en meningsfull vardag för medborgaren. Du utför arbetet i den enskildes hem, oftast ensam, där du arbetar utifrån personens egna resurser, behov och önskemål. Du stöttar i vardagen med allt från personlig hygien, medicinering, förflyttning, kommunikation, aktiviteter och hushållsarbete. Ditt arbete innebär också kontakt med anhöriga, gode män och sjukvård. I din roll ingår även tidsregistrering i Phoniro och social dokumentation i Combine.

Vi erbjuder dig ett arbete som är flexibelt, varierande och ger stor utrymme för eget ansvar. Hos oss får du en trygg anställning med möjlighet till kompetensutveckling. Givetvis får du som anställd inom Jönköpings kommun även ta del av andra generella förmåner.
Förmåner som anställd i Jönköpings kommun

Din kompetens

Du som person är lugn, trygg och självmedveten. Viktigt att du tar ansvar för ditt arbete genom att strukturera och prioritera, du kan också arbeta bra i grupp. Du är flexibel och kan ändra ditt synsätt samt förhållningssätt när situationen kräver det. Vidare ser du snarare möjligheter än hinder i förändringar och tar egna initiativ. Framförallt är det viktigt att du arbetar utifrån individens behov och kopplar det till ditt uppdrag, samt skiljer på det professionella och privata.

Självklart har du ett genuint intresse för människor, relationer och drivs av att motivera och utveckla andra! Personlig mognad och empatisk förmåga värderas högt då det hjälper dig att förstå olika situationer som den enskilde kan befinna sig i. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Formella kvalifikationer

Du som söker är gärna utbildad undersköterska eller personlig assistent. Har du tidigare erfarenhet från vård- och omsorgsarbete är det meriterande, särskilt inom personlig assistans.

Det är även önskvärt att du har erfarenhet av digitala arbetsverktyg samt social dokumentation i verksamhetssystem. Du bör likaså behärska svenska i tal, skrift och läsförståelse då det förekommer kontakt med medborgaren, anhöriga, dokumentation och inläsning på information som berör arbetet.

En del av våra tjänster kräver B-körkort och tillgång till bil.

Upplysningar

Rekryteringen avser tillsvidaretjänster och vikariat där arbetstiderna är förlagda till dag/kväll, journatt och vaken natt, vardag som helg. Det är medborgarens assistansbeslut som styr schemaläggningen.

Jönköpings kommun erbjuder alltid 100 % sysselsättningsgrad och arbetar med samplanering, vilket innebär att arbete hos flera medborgare kan bli aktuellt.

För att underlätta rekryteringen ber vi dig bifoga betyg och tjänstgöringsintyg i din ansökan. Förbered även två referenser varav en nuvarande/senaste chef om du blir kallad till intervju. Urval sker löpande och intervjuer genomförs i grupp med start vecka 2. Varmt välkommen in med din ansökan!

Kontakt

Maria Öblom, Samordnare (tillgänglig från v. 1)
Tel: 036-10 28 91

Fackliga företrädare: www.jonkoping.se/fackligasoc

Beskrivning av jobbet

Läs mer om att arbeta inom personlig assistans och som personlig assistent.

Verksamhetsbeskrivningar inom vård och omsorg

Jobba som personlig assistent

Senast granskad/publicerad: