search
Sök
menu
Meny

Studentlärare

Vill du arbeta som studentlärare i Jönköpings kommun? I samarbete med Högskolan för lärande och kommunikation, Jönköping University, erbjuder vi dig som studerar på lärarprogrammen att arbeta vid sidan om studierna.

Vill du testa på ditt blivande yrke? Nu erbjuder vi dig som är högskolestudent på lärarprogrammen att jobba som studentlärare. Du får då en unik möjlighet att tillämpa teorin du lär dig under din utbildning i praktiken, samtidigt som du successivt introduceras till din kommande yrkesroll.

Vad innebär det att vara studentlärare?

Som Studentlärare är du knuten till ett förskole- eller skolområde under cirka ett läsår med möjlighet till förlängning under din studietid.

Arbetstiden planeras tillsammans med din chef, utifrån verksamhetens behov och dina egna möjligheter. Det innebär att du kan arbeta mer vissa perioder och mindre andra perioder, med en fast inkomst varje månad. Hänsyn kommer att tas till din utbildning, till exempel läggs ingen arbetstid under din VFU.

Din månadslön sätts utifrån din utbildningsnivå (hur långt du har kommit i dina lärarstudier). 

Ansökan till studentlärare

Du söker till studentlärare via jonkoping.se/ledigajobb, se länk nedan. Sista ansökningsdag är 9 september, urval görs löpande under tiden. Utvalda kandidater kommer därefter att bjudas in till informationsträff och intervju vecka 37-38.