badbassäng

Trivs du som fisken i vattnet?
Perfekt – vi behöver bli fler

Vill du vara med och utveckla Jönköping? Vill du erbjuda god service och en trivsam badmiljö för våra besökare? Då kan du vara vår nya kollega på Rosenlundsbadet.

Hos oss blir du viktig för att erbjuda en bra upplevelse med en trygg och tillgänglig miljö för våra besökare på Rosenlundsbadet. Vi söker dig som är kommunikativ, har ett trevligt bemötande, är serviceinriktad och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa våra besökare. Till oss kommer skolelever, föreningsaktiva och badande i allmänhet.

I ditt arbete ingår att bemanna receptionen, leda simskolor och alla andra arbetsuppgifter som ingår i att driva en badanläggning. I pressade situationer är du lugn och stabil och kan arbeta noggrant, systematiskt och fokuserat. Eftersom arbetet kan innebära snabbt förändrade förutsättningar ser vi att du har en god anpassningsförmåga och ser möjligheter i förändringar.

Vi behöver bli fler och söker nu flera nya kollegor med eller utan tidigare erfarenhet av att arbeta i en badanläggning.

Du ser ansvarstagande som en självklarhet och har god samarbetsförmåga med kollegor och externa parter såsom lärare och tränare. En stor del av vårt arbete innebär att ligga steget före olyckan, vilket kräver ett analytiskt tänkande, ett konsekvent handlande och gott omdöme. Simkunnighet är ett krav och vi kräver godkänt dyk-och livräddningstest oavsett anställning. Du har även goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt god datorvana.

Hos oss arbetar du med bemötande och service till våra besökare, utifrån deras behov. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:


Detta ingår i arbetet

 • Under stora delar av dagen arbetar du förebyggande mot olyckor, övervakar bassänger och lokaler, se över säkerhetsmateriel, ansvara för att besökare följer de säkerhets- och trivselregler som finns i anläggningen.
 • Lokalvård och städning enligt de rutiner som finns och enligt de krav på hygien vi har, men också för att skapa en trivsam och ren miljö för våra besökare.
 • Undervisa i simskola, leda gruppträning och utföra massage, beroende på vilken kompetens du har.
 • Samverka med annan personal inom bad och andra inom Jönköpings kommun.

En tjänst som badmästare kräver följande kompetenser:

 • Gymnasieutbildning med påbyggnad badmästartutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Diplomerad simlärare.
 • Diplomerad poollivräddare.
 • Tjänsten kräver även utbildning inom något av följande: diplomerad massör / vattengympainstruktör / gruppträningsinstruktör.

En tjänst som badvärd kräver mindre formell kompetens men där finns istället högre krav på vilja att genomgå kompetensutveckling på arbetet för att tillslut kunna arbeta som badmästare.

Meriterande kompetenser för en tjänst som badvärd är att ha något av följande:

 • Diplomerad badmästare
 • Diplomerad poollivräddare/badbevakare
 • Diplomerad simlärare
 • Vattengympaintruktörsutbildning
 • Diplomerad massör

Meriterande erfarenheter för en tjänst som badmästare eller badvärd:

 • Har arbetat inom serviceyrke/reception med goda referenser.
 • Har arbetat med ungdomar med goda referenser
 • Har arbetat gruppträning/gym med goda referenser.

Vad vi erbjuder dig

Bland annat gratis bad och träning i kommunens badanläggningar samt möjligheten till förmånscykel (genom bruttolöneavdrag).

Här kan du läsa om de viktigaste förmånerna i vårt kollektivavtal Länk till annan webbplats.

Belastningsregister

För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka två veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn. Om det blir aktuellt med en anställningsintervju önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Här ansöker du om utdrag ur belastningsregistret Länk till annan webbplats.

Vill du veta mer?

Zophie Vilppala Edvinsson, enhetschef, 036-10 73 24
Carina Gardewall, Kommunal, 010-44 29 613

Arbetsprover tillämpas inför eventuell anställning. Arbetet innebär morgon, kvälls- och helgtjänstgöring. Vi arbetar i en varm, fuktig och stundtals bullrig miljö. Många av våra arbetsuppgifter är fysiskt/mentalt krävande.

Om oss

Rosenlundsbadet är en av Sveriges största bad- och friskvårdsanläggningar. Vi är en av Jönköpings kommuns sex badanläggningar och tillhör organisatorisk avdelning Idrott- och förening på kultur- och fritidsförvaltningen. Anläggningen innehåller ett äventyrsbad, 50m simbassäng, 25m hoppbassäng med hopptorn upp till 10m, en undervisningsbassäng, en relaxavdelning, ett gym med styrketräningsmaskiner och mindre gruppträningslokal. Förutom den verksamhet som vi själva bedriver, så är vi är även hemvist för skola, föreningar och företag i samband med deras verksamheter i vatten.

Våra mål är att skapa en trygg och inkluderande miljö att vistas i och lära kommunens barn att simma. Detta gör vi tillsammans i en arbetsgrupp på ca 35 kollegor, varav ca 20 av oss är placerade på Rosenlundsbadet.

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla! Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som badmästare eller badvärd.

Senast granskad/publicerad: