search
Sök
menu
Meny
Sök

Vi söker fler sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor

Jönköpings kommun satsar ytterligare på den kommunala hälso- och sjukvården och söker därför ännu fler sjuksköterskor. Är du sjuksköterska som vill ha ett fritt arbete med få helger och kvällar? Då har vi jobb att erbjuda både dig som är ny som sjuksköterska och dig som är erfaren!

Ditt nya jobb

Som sjuksköterska/specialistsjuksköterska hos oss arbetar du med omvårdnad i patientens hem. Det innebär både planerade och akuta hälso- och sjukvårdsinsatser. Du arbetar med en bred målgrupp, såväl yngre som äldre. Ungefär hälften av dem som behöver hälso- och sjukvårdsinsatser bor på ett äldreboende, i ett gruppboende/en servicebostad eller tillfälligt på korttidsenhet. Då patienternas vårdbehov skiljer sig åt, varierar även arbetsuppgifterna från vanligt förekommande till mer avancerade insatser.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

  • Medicinska bedömningar och insatser, allt från exempelvis provtagning, sårbehandling, preventivt arbete, palliativ vård, underlag till demensutredningar och demensuppföljningar till mer avancerade hälso- och sjukvårdsinsatser som dialys, infusioner samt skötsel av trachestomi, CVK/venportar och dränage
  • Hantering av läkemedel och medicintekniska produkter
  • Dokumentation i socialförvaltningens verksamhetssystem
  • Utfärdande av delegeringar enligt gällande förordningar och föreskrifter
  • Handleda/utbilda vård- och omsorgspersonal
  • Initiera, medverka och/eller genomföra systematiskt kvalitets- och utvecklingsarbete

Du kommer att arbeta i ett tvärprofessionellt team tillsammans med andra sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor samt undersköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster och rehabiliteringsassistenter. Som stöd finns specialistkompetens inom områdena palliativ vård, sårbehandling och demens. Du kommer också ha ett nära samverkan med externa parter såsom läkare och vårdsamordnare på vårdcentral.

Detta erbjuder vi dig

Du erbjuds ett omväxlande arbete med möjlighet att påverka verksamheten och din arbetsdag. Din arbetsplats varierar beroende på var patienten bor vilket gör att ingen dag är den andra lik. När du börjar kommer vi tillsammans överens om ett lämpligt introduktionsprogram anpassat utifrån dina erfarenheter och förkunskaper. Hälso- och sjukvårdsfunktionen erbjuder även flyttbidrag till dig som bor utanför Jönköpings län. Läs mer om vilka förmåner du får som anställd i Jönköpings kommun.

Förmåner som anställd i Jönköpings kommun Länk till annan webbplats.

För dig som är ny som sjuksköterska erbjuder vi ett fördjupat introduktionsprogram så att du ska kunna växa in i rollen. I det fördjupade introduktionsprogrammet ingår du, tillsammans med andra nyanställda kollegor, i nätverk där det finns utrymme för reflektion och dialog. Med stöd av kompetenta kollegor får du möjlighet att utveckla nödvändiga färdigheter för att skapa en trygghet i din profession.

För dig som är erfaren sjuksköterska finns möjlighet att ta ett större ansvar för den mer avancerade vården. Som arbetsgivare stödjer vi vidareutbildning inom områden som verksamheten har behov av, som till exempel specialistutbildning.

Vem är du?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska men också dig som är utbildad specialistsjuksköterska. B-körkort ett krav då bil används som transportmedel i arbetet. För att trivas i din roll är du trygg och stabil som person. Du är ansvarstagande, har ett flexibelt förhållningssätt och en förmåga att anpassa dig till olika situationer och personer du möter på ett empatiskt sätt. Du är strukturerad, kan planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Som person värdesätter du ett gott samarbete med andra och ser fördelarna med teamarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Rekryteringen avser flera tillsvidaretjänster. Arbetstiden är förlagd till främst dagtid men även viss kväll och helg. Helgtjänstgöring innebär arbete cirka var femte vecka.

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer så välkommen in med din ansökan redan idag!

Om oss

Jönköping kommuns hälso- och sjukvård ska utgå från ett hälsofrämjande synsätt och utmärkas av en god och säker vård dygnet runt. Vårt arbete utgår från personcentrerad vård vilket bland annat innebär att ge patienten inflytande och möjlighet att ta eget ansvar och uppleva trygghet i hemmet. Verksamheten är organiserad i tolv team. Nio av teamen ansvarar för geografiska områden, övriga team har specialinriktning inom målgruppen funktionsnedsatta, korttidsenhet för bland annat palliativ vård samt hemteam för patienter som nyligen skrivits ut från sjukhus. Tillsammans är vi cirka 430 medarbetare.

Nyfiken?

Titta gärna på filmen när vår kollega Sabina berättar om arbetet som sjuksköterska i Jönköping kommuns hälso- och sjukvård.

Sjuksköterska/specalistsjuksköterska i Jönköpings kommun Länk till annan webbplats.

Lyssna på när vår kollega Malin pratar om sårbehandling.

Sårpodden Länk till annan webbplats.

Läs mer om hemsjukvård och hemrehabilitering.

Hemsjukvård och hemrehabilitering Länk till annan webbplats.

Kolla in vårt Instagramkonto.

@Jkpg_halsosjukvard Länk till annan webbplats.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen vänligen kontakta:

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre. Välkommen att söka tjänsten som sjuksköterska/specialistsjuksköterska!

Jönköpings kommun

Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.