search
Sök
menu
Meny
Sök

Alla vinterbadare i Axamo – se hit!

alternativ text ska alltid skrivas. Beskriv bilden vad den föreställer

Jönköpings kommun tittar just nu på hur bryggan fram till hopptornet kan ersättas.

Bryggan som leder fram till hopptornet vid Axamobadplats är avstängd just nu pågrund av rasrisk. Bryggan kommer att ersättas med en ny.

– Frågan med badbryggan är prioriterad då badet är mycket populärt. Rivningen är ganska avancerad eftersom hela bryggan är i betong och måste styckas upp och lyftas med kran. Den del som vi inte behöver riva är den stora plattformen med det lilla hopptornet längst ut. Vi hoppas att rivningen kan påbörjas omgående. Samtidigt tittar vi på hur vi bäst kan ersätta bryggan. Antingen en träbrygga på träpålar alternativt en flytbrygga. Oavsett vilket alternativ vi väljer, att bygga en en fast brygga av den här storleken med den höjden över vattnet eller eller att beställa en flytbrygga, kan leveranstiderna vara långa, säger Mazar Alijevski, kultur- och fritidsdirektör, Jönköpings kommun.

– Är leveranstiden så lång att den permanenta bryggan inte finns på plats till sommaren så försöker vi lösa det med en tillfällig flytbrygga fram till hopptornet under kommande badsäsong.