search
Sök
menu
Meny

Allmänhetens åkning öppnar på Vapenvallen och Råslätt IP

På måndag 25 januari öppnar isarna på Råslätt IP och Vapenvallen för allmänheten. Det finns ett begränsat antal platser på anläggningarna – så kom inte fler än ni är åkare.

Vapenvallen och Råslätt IP öppnar för allmänheten, för ett begränsat antal besökare och med uppmaningen att visa hänsyn och att hålla avstånd. Personal tillsammans med föreningsaktiva ser till att maxantalet inte överskrids, att det inte uppstår trängsel och att pandemilagstiftning tillsammans med folkhälsomyndighetens riktlinjer efterlevs.

– Möjlighet till spontanidrott är oerhört viktig och speciellt en aktivitet där hela familjen kan aktivera sig tillsammans som tillexempel allmänhetens åkning på våra utomhusisar, säger Martin Gårlin, avdelningschef på Avdelningschef idrott och förening, Jönköpings kommun och han fortsätter:

– Självklart handlar det också om att värna om folkhälsa och att se till att det finns utomhusaktiviteter för allmänheten att tillgå. Med tanke på att det finns många mindre isytor vid kallare väder i kommunen som spolas av privatpersoner och föreningar handlar det också om att sprida ut skridskoåkarna för att undvika trängsel.

Läs mer om allmänhetens åkning och vilka tider och dagar som gäller


Publicerad: