search
Sök
menu
Meny
Blå akvarell bakgrund med ordet Check! i vitt skrivet på. 

Äntligen dags för konferensen Check!

23–24 januari är Jönköpings kommun med och arrangerar konferensen Check! i Jönköping. Konferensen för nya och gamla arrangörer med föreläsare från hela landet och världen. Och med deltagare från hela landet.

Det som skulle blivit ett efterlängtat möte med deltagare på plats här i Jönköping blir nu istället en digital konferens.

– Det är egentligen bara en fördel eftersom det gör det möjligt att skapa större samverkan mellan deltagarna runt om i landet. Samtidigt som vi inte behöver begränsa antalet deltagare – tillgängligheten blir större helt enkelt vilket är perferkt då årets program fokuserar på tillgänglighet för alla, oberoende av funktionshinder men också hur vi marknadsför och får arrangemang att växa på flera plattformar, säger Alissar Rajha, kultur- och fritidsförvaltningen som är lokal projektledare för konferensen i Jönköping.

Varför arrangeras Check! i Jönköping

Jönköping blev utvalda av MAIS (Musikarrangörer i Samverkan) att arrangera Check! eftersom de såg att Jönköping har många aktiva kulturföreningar, jobbar med unga arrangörer (till exampel via Idé Jkpg) och har en bra samverkan med Regionen, Destinationen och Bilda för att nämna några.

Vad hoppas vi i Jönköpings kommun på efter att ha arrangerat konferensen?

– Vi hoppas att alla deltagare får inspiration till att arrangera mera, både fysiskt och digitalt, konserter, scenkonst, tävlingar och olika sorters events.

Och vi som kommun hoppas så klart att vi efter konferensen och pandemin ser en ökning av arrangemang här i vår kommun, inte minst från våra unga Jönköpingsbor. Vi ser också fram emot de nationella och internationella kontakter vi hoppas att knyta och att dessa leder till nya spännande projekt framåt. Det känns bra att få sätta Jönköping på kartan som en kommun som är bra på att anordna kulturkonferenser, säger Alissar Rajha.

Öppet för alla och gratis

Alissar avslutar med att hälsa alla välkomna. Till konferensen kommer arrangörer, artister och kulturarbetare inom alla konstformer och genre. Vårt fokus är att utbilda och inspirera unga, där mötet med erfarna och kunniga arrangörer från hela Sverige och övriga Europa är viktigt. Det är gratis att delta på konferensen.

Check! har arrangerats varje år i snart 10 år. Musikarrangörer i Samverkan (MAIS) startade CHECK! som en mötesplats och inspiration för unga arrangörer som har arrangerat ett tag, just börjat att arrangera eller har planer på att ordna evenemang.

Här anmäler du diglänk till annan webbplats

Läs hela programmet för Check! härlänk till annan webbplats

Publicerad: