Biblioteken i Jönköping får nytt lånesystem – tillfälligt stängt för besök

etikett

två som pratar vid en bokhylla. 

För att det ska gå lätt att låna böcker på kommunens bibliotek även i framtiden behöver lånesystemet bytas ut. Stora mängder information ska flyttas och biblioteket är stängt för besök under tre dagar. Webbplatsen kommer att vara stängd under en lite längre tid.

Det är stora mängder data som ska flyttas, både medier och registrerade låntagare – och det tar tid. Men det är ett nödvändigt underhållsarbete som behöver göras.

– Vårt nuvarande system kommer försvinna och det är därför vi byter. Vi har också haft en del problem med det nuvarande systemet, det har förhoppningsvis inte våra besökare märkt av. Skillnaden blir inte lika stor för låntagarna som för oss som arbetar i systemet, säger Simon Pileborg som arbetar med införandet av det nya systemet.

Senaste systembytet som skedde 2016 tog en vecka, denna gång ska det göras på tre dagar. Under dessa dagar, den 25–27 september, behöver alla bibliotek vara stängda för besök. Det betyder att du inte kan komma in på biblioteken för att göra några ärenden och inte heller lämna tillbaka dina böcker eller medier. Meröppet kommer inte heller vara tillgängligt under dessa dagar.

Överföringen av data görs i flera steg och påbörjas redan måndagen 18 september. Detta gör att bibliotekens webbplats inte kommer att gå att besöka mellan den 18 och 27 september.

– Största skillnaden för låntagarna förutom att vi har stängt i några dagar är att vår webbsida får ett nytt utseende, avslutar Simon Pileborg.

Mer om vad som gäller mellan den 18–27 september hittar du här jonkoping.se/bibliotek