etikett

Bli en cykelvänlig arbetsplats och delta i cykelutmaningen

etikett

Fyra personer cyklar på rad, en sträcker ut handen.

Cykelutmaningen är en årlig lagtävling och handlar om att medarbetare ska cykla till och från jobbet under fyra veckor. Tävlingen hålls både på nationell och lokal nivå. Nu kan du anmäla ditt lag.

Cykelvänligast är en kampanj och plattform för arbetsplatser som vill göra det enklare och roligare för sina medarbetare att cykla både till/från och i jobbet. Cykelvänligast erbjuder också cykelpendlartävlingen Cykelutmaningen på samma plattform.

Cykelutmaningen på nationell och lokal nivå

I Cykelutmaningen nationellt tävlar ni genom att tillsammans cykelpendla så lång sammanlagd sträcka som möjligt under de fyra veckor som utmaningen pågår. På lokal nivå i Jönköping tävlar ni om flest antal cykeldagar per lag, antal cyklade kilometer per lag totalt, samt antal kilometer per lagmedlem.

Vill er arbetsplats bli cykelvänligast i Jönköping? Då ska ni anmäla er till cykelutmaningen som pågår från 1-26 maj 2023. Anmälan är öppen, följ länken nedan.

- I kommunen råder en politisk samsyn och önskan om att cyklingen ska öka. Om fler väljer cykeln, särskilt istället för bilen, så vinner både miljö och klimat på det, säger Olle Gustafsson, projektledare i Jönköpings kommun. Lokalt innebär det färre bilar på gatorna och för den enskilde innebär det vinster både för hälsa och ekonomi. Men framförallt är det kul att cykla!

Läs mer om Cykelvänligast och hur du anmäler ditt lag till cykelutmaningen här