alternativ text ska alltid skrivas. Beskriv bilden vad den föreställer

De 18 titlarna i trappan har valts ut av över hundra småländska författare. De flesta av trappans författare har dessutom bott eller verkat i Jönköpings kommun. Motivet som skapats med sprejning, schablonteknik och detaljmålning, är signerat Andreas Blom från Kollektivet Livet med vänner.

Dags att ta första steget i nya boktrappan i Huskvarna

etikett

Fredagen den 13 maj kl 14-16 tas de första stegen i kommunens nya boktrappa som leder upp till Mjölkafållans nya lekplats. Invigningen firas bland annat med en betraktelse av författaren Katarina von Bredow, överraskningar till barnen och fika till alla.

Boktrappan innehåller 18 boktitlar av småländska författare. Vid lekplatsen som trappan leder till finns det också ett bokskåp där man kan sitta och läsa en stund.

Invigningsfirandet leds av radioprofilen Malte Nordlöf. Det blir invigningsbetraktelse av Katarina von Bredow och en av vinnarna i skrivartävlingen för sjätteklassare, Amilia Aronsson, läser ur sin vinnande novell. Det blir även överraskningar för barnen, Circular centre bjuder på fika och Bokbussen finns på plats. Dessutom får de 50 första som lämnar ett boktips på en småländsk författare en bok.

Katarina von Bredow har vuxit upp på Öster i Jönköping och hade sin första konstutställning på Smedsbyn i Huskvarna. Hon har gett ut mer än 25 böcker, flera av dem är översatta till andra språk. Hennes böcker är ständiga favoriter hos unga läsare. En av hennes titlar är också ett steg i trappan.

Boktrappan

Inspiration till boktrappan har hämtat ur "Kunskapens trappa" vid Balamanduniversitetet i Libanon. Arbetet har skett under ledning av Filip Zezovski Lind, konstintendent, Jönköpings kommun och Rebecca Lidén, biblioteken, Jönköpings kommun.

Mjölkafållan är en naturlig mötesplats i Huskvarna där många vistas dagligen. De 18 titlarna i trappan har valts ut av över hundra småländska författare. Bibliotekarierna har valt med utgångspunkt att ge lästips för alla åldrar och smaker. De flesta av trappans författare har dessutom bott eller verkat i Jönköpings kommun. Motivet som skapats med sprejning, schablonteknik och detaljmålning, är signerat Andreas Blom från Kollektivet Livet med vänner.