De är Årets förening och kulturstipendiater

etikett

Kultur- och fritidsnämnden i Jönköpings kommun har nu utsett Årets förening. Vinnaren av stipendiet är Norra Unnaryds Intresseförening! Nämnden har även utsett flera kulturstipendiater som får ta emot stipendier på upp emot 25 000 kronor.

Kultur- och fritidsnämnden i Jönköpings kommun delar årligen ut kulturstipendier, samt ett stipendium till Årets förening. Ett stipendium med syfte att uppmärksamma en förening som under året gjort stora förbättringar i sin verksamhet, rent organisatoriskt eller fysiskt på sin anläggning.

Vinnare av Årets förening

Vinnaren av Årets förening är Norra Unnaryds Intresseförening med följande motivering:

Norra Unnaryds Intresseförening har under flera år jobbat målmedvetet, engagerat och långsiktigt för att skapa en levande landsbygd för boende i alla åldrar. Föreningen har en bred verksamhet som når många. Flera arrangemang och olika aktiviteter genomförs där människor kan mötas och bygga en gemenskap, vilket är särskilt viktigt för nyinflyttade.

Föreningen har i dialog med Jönköpings kommun arbetat för att få till en nyetablering av en förskola i samhället. Nu finns den på plats! En större renovering av ”Gamla skolan” har också nyligen genomförts och här har föreningen skapat en väldigt viktig mötesplats för orten och de boende.

Åsa Forslund som är ordförande i föreningen kommenterar utmärkelsen.

- Vi är otroligt glada för det här priset och ska förvalta det ut till bygden på bästa vis! Vi har lagt mycket tid och energi på frågor som värnar om landsbygden och det är roligt att det uppmärksammas!

Årets kulturstipendiater

Samtliga kulturstipendiater är följande:

Jönköpings kommuns kulturstipendium

Pelle Holm, 25 000 kr

Motivering: ”För mångårig musikgärning som ledare för KFUMs orkester som med konserter och gästspel berikat musiklivet i Jönköping.”

Joakim Sandberg, 25 000 kr

Motivering: ”För kreativt utvecklande av datorspel där Joakim visar en bredd och djup genom att själv stå för alla aspekter av spelet såsom programmering, pixelart, animering, ljud och musik.”

Folkbildningsstipendium

Åsa Zetterling, 15 000 kr

Motivering: ”Med entusiasm och ihärdighet har Åsa under många år varit den drivande kraften i föreningen Ordfront vilket möjliggjort att kommunens innevånare fått ta del av en lång rad kända och mindre kända föredragshållare.”

Huskvarna stads jubileumsstiftelse

Alex Oskarsson Thorsby, 10 000 kr
Studerande, Textilakademin Värnamo folkhögskola

Stiftelsen Elis och Karin Forsells minnesfond

Julie Svanängen, 10 000 kr
Studerande, Musical Theatre – Institute of the Arts, Barcelona

Lions Club Jönköping stipendiefond

Ebba Malgeryd, 10 000 kr
Studerande, kyrkomusik vid Högskolan för scen och musik i Göteborg