etikett

Earth hour – då släcker vi

Vybild över Munksjöbron och Jönköpings stadskärna i solnedgång.
etikett

Den 25 mars mellan klockan 20.30 och 21.30 släcker Jönköpings kommun lamporna på Rådhusets fasad och på Munksjöbron för att visa sitt deltagande i Earth hour, Världsnaturfondens manifestation för ett bättre klimat.

Arbetet med klimatet är en del av Jönköpings kommuns breda miljöarbete med insatser för att minska klimatpåverkan, stärka vår natur och försöka förbättra vår hållbara konsumtion. För att bidra ytterligare till arbetet och uppmärksamma hur viktigt det är att ta utmaningarna med vårt klimat på allvar, kommer kommunen delta i Earth hour den 25 mars.

– Under Earth hour släcker vi fasadbelysningen på Rådhuset och belysningen på Munksjöbron och vi uppmanar även kommuninvånarna att haka på och släcka lamporna i hemmet. Det kan tyckas som en liten och marginell insats att bara släcka lamporna en timme, men vi gör det för att uppmärksamma klimatarbetet, säger Linda Hassel, miljöstrateg på Jönköpings kommun.

För att klara de stora utmaningarna med att minska vår klimatpåverkan arbetar Jönköpings kommun med hållbarhet på flera sätt.

Ta del av arbetet i Program för hållbarhet i Jönköpings kommun