search
Sök
menu
Meny

En tryggare sommar med hjälp av Grannsamverkan

Under semestern brukar det vara säsong för inbrottstjuvar och då kan Grannsamverkan vara en metod att förhindra detta. Genom Grannsamverkan ska bostadsområden göras mindre attraktiva för brottslig verksamhet och samtidigt ge ökad trygghet.

Grannsamverkan är ett samarbete mellan bland annat boende, Polisen och kommunen. Den som vill starta Grannsamverkan i sitt bostadsområde kontaktar först sina grannar och stämmer av intresset. Därefter kontaktas den lokala polisen för uppstart av Grannsamverkansområdet. Enligt senaste utvärderingen, av Malmö högskola, kan bostadsinbrotten minska med så mycket som 36% med Grannsamverkan. I dag finansieras Grannsamverkan i Sverige av Samverkan mot brott. Detta för att medborgarna i en kommun, som på eget initiativ vill öka tryggheten och minska risken för att bli utsatta för brott, inte ska behöva bekosta start och drift av Grannsamverkan i sitt bostadsområde själva.

Jönköpings kommun ska vara en trygg och säker kommun med ett starkt civilsamhälle. Därför stöder Jönköpings kommun verksamheten Samverkan mot brott.

Mer om Grannsamverkan finns på www.samverkanmotbrott.se (öppnas i ett nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Publicerad: