search
Sök
menu
Meny
Sök

Ett stipendium till föreningar för
andra framgångar än de sportsliga

Kultur- och fritidsnämnden i Jönköpings kommun har beslutat att ersätta utmärkelsen Årets ungdomsledare med stipendiet Årets förening. Syftet är att uppmärksamma en förening som under året gjort stora förbättringar i sin verksamhet, rent organisatoriskt eller fysiskt på sin anläggning. Stipendiet utgår från kultur- och fritidsnämndens mål och vision.

– Det nya stipendiet innebär att vi nu får möjlighet att tacka föreningar som arbetar med de frågor som vi prioriterar politiskt. Det blir inte ett pris för sportsliga framgångar utan istället ett pris för andra insatser, såsom ett extraordinärt arbete med värdegrundsarbete, demokratifrågor, tillgänglighet eller folkhälsa, Henrik Andersson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Jönköpings kommun.

– Stipendiet ger oss möjlighet att verkligen uppmärksamma och lyfta fram föreningar som sticker ut i positiv bemärkelse. Ett sätt att ge någonting tillbaka för alla ideella timmar som bygger vårt fantastiska föreningsliv, Martin Gårlin, avdelningschef, Idrott och förening i Jönköping kommun.

Stipendiet är på 50 000 kronor. Nominera föreningar till stipendiet kan vem som helst med bank-ID göra. Nomineringen sker på jonkoping.se, sök Årets Förening. Nomineringstiden är 2021 öppen fram till 1 april.

Läs mer och nominera till Årets förening

Publicerad: