search
Sök
menu
Meny
Sök

Fjärrvärmeprojektet - vägavstängningar

Jönköping Energi gräver för fjärrvärme i staden. Här är information om aktuella etapper och hur de påverkar dig och trafiken.

För aktuell information och kartbilder, se Jönköping energis informationssida (länk nedan).

Jordbron

Gång- och cykelvägen över Tabergsån och sträckan mot Gräshagen är avstängd när Jönköping Energi lägger ner fjärrvärmerör och bygger en ny bro på platsen.

Snart kommer Jönköping Energi också att arbeta på norra delen av gång- och cykelvägen längs Tabergsån.

Dalagatan och Karlavägen

På sträckan Dalagatan och Karlavägen har man jobbat i två etapper. Den södra delen av sträckan är klar och nu påbörjas den norra delen av sträckan mot Friaredalen.

Jönköpin Energi gräver på den västra delen av vägen och den östra delen av vägen stängs av för genomfartstrafik. Boende och samhällsfunktioner kommer kunna åka på sträckan längs en enkelriktad väg.

Arbetet med fjärrvärmeledningen pågår på sträckan i augusti och september 2021. Efter att fjärrvärmeledningen är klar kommer vi att göra återställningsarbetet ihop med Jönköpings kommun.

Gröna gatan

Gröna gatan på Torpa är slutdestinationen för fjärrvärmeledningen. I augusti till början av oktober 2021 stänger Jönköping Energi av vägen för genomfartstrafik och gräver ner fjärrvärmeledningen på den västra sidan av Gröna gatan.

Gång- och cykeltrafik prioriteras och det kommer stundtals bli trångt på sträckan med begränsad framkomlighet på grund av byggfordon.

Jönköping energi: Fjärrvärmeprojektet, aktuella och kommande etapper Länk till annan webbplats.

Publicerad: