search
Sök
menu
Meny

Föreslå kandidat till begravningsombud

Solnedgång vid horisonten av vattnet. En svart siluett av en båt bredvid solen.

Jönköpings kommun har tillfälle att föreslå lämpliga kandidater för ett uppdrag som begravningsombud till Länsstyrelsen. Nu uppmanar vi därför dig som invånare att lämna förslag på kandidat direkt till Länsstyrelsen.

Uppdraget som begravningsombud i del av Jönköpings kommun är vakant från och med 1 januari 2021 för följande huvudmän (församlingar): Norrahammar, Barnarp-Ödestugu, Månsarp, Lekeryd, Norra Mo, Skärstad-Ölmstad, Gränna och Visingsö.

En kvalificerad person med kunskaper inom ekonomi och förståelse för olika religioner, livsåskådningar och begravningsseder sökes.

Senast den 16 november 2020 ska förslag på kandidat lämnas direkt till Länsstyrelsen med skriftlig motivering. Jönköpings kommun kommer att föreslå kandidater och hoppas att du som invånare också gör det.

Förslag skickas till: ostergotland@lansstyrelsen.se, eller

Länsstyrelsen Östergötland
Rättsenheten
581 86 Linköping

Varför uppmanar Jönköpings kommun till att lämna förslag på begravningsombud till Länsstyrelsen?

I enlighet med 50 § begravningsförordningen (1990:1147) får Jönköpings kommun föreslå en eller flera lämpliga kandidater för uppdraget om ombud enligt begravningslagen. Personer som kommer från andra trossamfund eller andra livsåskådningsorganisationer än Svenska kyrkan och är verksamma inom kommunens område får gärna ges som förslag.

Publicerad: 2020-09-29 10.42