search
Sök
menu
Meny

Fritidsgårdar stängda på Öxnehaga, Österängen och Stadsgården

Ett flertal konstaterade fall av covid-19 bland personalen gör att två fritidsgårdar i Jönköpings kommun håller tillfälligt stängt. Det gäller fritidsgårdarna på Öxnehaga och Stadsgården på Råslätt. Dessutom tvingas fritidsgården på Österängen hålla stängt på grund av oro för misstänkt smitta.

– Nu är extra städning beställt, fritidsgårdarna håller stängt och vi uppmanar de som varit hos oss under lovet att hålla extra avstånd och i möjligaste mån stanna hemma för att minska smittspridningen och vara extra vaksamma på symtom, säger Hugo Ranerås, enhetschef på kultur- och fritidsförvaltningen, Jönköpings kommun.

Under höstlovet anordnades aktiviteter för barn och unga på fritidsgårdarna och när några i personalen kände av symtom beslutade kommunen att stänga gårdarna.

– Under tiden som fritidsgårdarna är stängda försöker vi hitta på andra aktiviteter, det kan till exempel vara att vi kan träffas utomhus eller hittar på annat med hänsyn till smitta. Det handlar om att ställa om snarare än ställa in, säger Hugo Ranerås.

Samtidigt går smittspridningen i Jönköpings kommun och i länet åt fel håll och hårdare restriktioner kan komma att införas. Kommunen följer utvecklingen och ser över rutiner inför ett scenario som påverkar verksamheterna i högre utsträckning.

Publicerad: 2020-11-02 16.43