search
Sök
menu
Meny
Sök

Hög smittspridning av RS-viruset. Vårdnadshavare med spädbarn rekommenderas att hålla äldre syskon hemma från förskolan.

Just nu är smittspridningen av RS-viruset stor. För att minska risken för yngre barn att bli smittade av viruset rekommenderas vårdnadshavare med spädbarn att hålla äldre syskon hemma från förskolan.

Just nu ser vi en ovanligt tidig och kraftig smittspridning av RS-viruset i samhället. RS-virus är ett förkylningsvirus som kan ge allvarliga symtom med andningsbesvär hos de minsta barnen, framför allt barn under 1 år.

För att minska risken för smitta till de yngre barnen har verksamhetschefen för förskolan, i samråd med Region Jönköpings barnhälsovård samt Region Jönköpings smittskyddsenhet, beslutat följande:

  • Hälsovården rekommenderar starkt vårdnadshavare med spädbarn att hålla äldre syskon hemma från förskolan nu när smittspridningen är som störst.
  • Förskolans regelverk säger att förskoleplatsen sägs upp om barnet haft två månaders frånvaro. För att möta regionens rekommendation kommer inte förskoleplatsen sägas upp för barn i familjer med syskon i åldern 0-1 år i hemmet.
  • Äldre inskrivna syskon är välkomna att delta i förskolans uteaktiviteter då risken för smitta anses avsevärt mindre utomhus.

Beslutet gäller tills vidare, fram tills dess att Region Jönköping bedömer att det förhöjda smittläget är över. Förskolans ledning håller fortsatt kontinuerligt kontakt med Region Jönköping.
Bifogat hittar du information om RS-virus från Region Jönköpings län.

Informationsblad från Regionen Jönköpings län:

Till dig som har barn i förskola - Stor smittspridning av RS-virus just nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Publicerad: