search
Sök
menu
Meny
Sök
Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark och kommunalrådet Ilan de Basso (S) från Jönköping deltog på en gemensam presskonferens i Stockholm.

Jönköping hyllas som föredöme – nu startar regeringens satsning

Arbetsmodellen Jönköpingstalangerna som sedan 2018 framgångsrikt fått många nyanlända ut på arbetsmarknaden uppmärksammades i dag av regeringen.

Kommunalrådet Ilan de Basso (S) från Jönköping, arbetsförmedlingens generaldirektör Maria Mindhammar och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark deltog på en gemensam presskonferens som livesändes Länk till annan webbplats. från Regeringskansliet.

Syftet med pressträffen var att prata om starten på regeringens satsning Intensivåret som nu sjösätts. Tanken med Intensivåret är att nyanlända snabbare ska få jobb genom nära samarbete mellan kommuner, SFI-utbildningar, arbetsförmedlingen och lokala företag.

Jönköpingstalangerna som pågått sedan 2018 är en modell som i grunden liknar regeringens satsning och som gjort att nästan 90 procent av de SFI-elever som deltagit fått en anställning efter tre månader.

Intensivåret gör att Jönköpings kommun kan fortsätta att utveckla samarbetet med arbetsförmedlingen och få fler lokala företag att ställa upp med praktikplatser.

Läs mer om SFI-utbildningar här

Publicerad: