search
Sök
menu
Meny
Sök

Jönköping vill dela med sig och lära under Almedalsveckan

etikett

Attraktivitet, spets, dynamik och utvecklingskraft. Jönköpings län är en expansiv region på stark frammarsch och med stora framtidsutsikter. Det kommer att märkas under årets Almedalsvecka där aktörer från Jönköpings län återigen väljer att skapa en gemensam mötesplats och arena för spännande samtal, inspiration och debatt.

Bakom den gemensamma arenan Mötesplats Jönköpings län står Jönköping University, Region Jönköpings län och Jönköpings kommun. Ambitionen är att tillsammans synliggöra länet och skapa en attraktiv mötesplats för kunskapsutbyten, opinionsbildning, stärkta relationer och hitta nya dialogytor i frågor som är viktiga för Jönköpings län.

– För Jönköpings kommun är Almedalen en viktig arena att verka i. I kommunprogrammet finns ambitionen att kommunen aktivt ska marknadsföra Jönköping som etableringsort i lämpliga forum. Vi ser fram emot att både dela med oss av egna erfarenheter och att lära oss nya saker under veckan, säger Johan Fritz, stadsdirektör i Jönköpings kommun.

Seminarieprogrammet är brett och framtidsinriktat, och syftar både till att väcka opinion och sprida goda exempel. Under tre dagar uppmärksammas ett femtontal nationellt intressanta frågor inom allt från arbetsmarknad och utbildning till infrastruktur, besöksnäring, folkhälsa och sjukvård.

På Mötesplats Jönköpings län kommer IT-konsultföretaget Consid, med huvudkontor i Jönköping, att delta med en livepodd. Även ShareMusic & Performing Arts, en ideell förening och nationellt kunskapscenter för konstnärlig utveckling och inkludering, med bas i Gränna, kommer att dela kunskap och erfarenhet i seminarieform.

Almedalen är en arena som samlar de nationella, regionala och kommunala perspektiven på framtiden, hållbar utveckling, forskning, innovation och tillväxt. Arenan ger tillträde till opinionsbildare och beslutsfattare och kan utgöra en viktig plattform för dialog och debatt för att driva och få genomslag för länets prioriterade frågor – utifrån en gemensam regional utvecklingsstrategi. Almedalsveckan genomförs 3-7 juli 2022 och är öppen för alla att besöka kostnadsfritt.