search
Sök
menu
Meny
Sök

Jönköpings kommun medverkar på Almedalsveckan

etikett

Jönköpings kommun deltar på Almedalsveckan tillsammans med Jönköpings university och Region Jönköpings län för att lära nytt och dela med oss av våra erfarenheter. Vi har en gemensam mötesplats och arena för spännande samtal, inspiration och debatt.

Delar av kommunens politiska ledning tillsammans med stadsdirektör och åtta tjänstemän deltar under Almedalsveckan och finns med i olika programpunkter.

Ambitionen är att tillsammans synliggöra länet och skapa en attraktiv mötesplats för kunskapsutbyten, opinionsbildning, stärkta relationer och hitta nya dialogytor i frågor som är viktiga för Jönköpings län.

– För Jönköpings kommun är Almedalen en viktig arena att verka i. I kommunprogrammet finns ambitionen att kommunen aktivt ska marknadsföra Jönköping som etableringsort i lämpliga forum. Vi ser fram emot att både dela med oss av egna erfarenheter och att lära oss nya saker under veckan, säger Johan Fritz, stadsdirektör i Jönköpings kommun.

Mötesplats Jönköpings län

Seminarieprogrammet som vi erbjuder på Mötesplats Jönköpings län är brett och framtidsinriktat, och syftar både till att väcka opinion och sprida goda exempel. Under tre dagar uppmärksammas ett femtontal nationellt intressanta frågor inom allt från arbetsmarknad och utbildning till infrastruktur, besöksnäring, folkhälsa och sjukvård.

Även IT-konsultföretaget Consid, med huvudkontor i Jönköping, deltar med en livepodd. ShareMusic & Performing Arts, en ideell förening och nationellt kunskapscenter för konstnärlig utveckling och inkludering, med bas i Gränna, deltar genom att dela kunskap och erfarenhet i seminarieform.

Nominerad till Årets superkommun

Jönköpings kommun är nominerad till Årets superkommun 2022 i kategorin Städer och stadsnära kommuner. Vinnaren koras den 5 juli under Almedalsveckan.

Årets superkommun

Vad är Almedalsveckan?

Almedalen är en arena som samlar de nationella, regionala och kommunala perspektiven på framtiden, hållbar utveckling, forskning, innovation och tillväxt. Arenan ger tillträde till opinionsbildare och beslutsfattare och kan utgöra en viktig plattform för dialog och debatt för att driva och få genomslag för länets prioriterade frågor – utifrån en gemensam regional utvecklingsstrategi. Almedalsveckan genomförs 3-7 juli 2022 och är öppen för alla att besöka kostnadsfritt.

Almedalens programpunkter Länk till annan webbplats.

Programpunkter som Jönköpings kommun anordnar i Mötesplats Jönköpings län:

"Det robusta näringslivet - generalisering kontra specialisering", 4/7 måndag 14:00-15:00

Hur viktig är det för en kommun att ha en stor branschbredd i näringslivet? Kan en kommun ha ett dynamiskt företagsklimat som främjar innovation och entreprenörskap utan att gå specialiseringsspåret?

Medverkande:

Angelica Ekholm, VD, Dalarna Science Park
Tommy Borglund, Hållbarhetsexpert Center of Sustainable Business, Örebro Universitet
Emil Källström, vice VD, Sekab
Sven Rydell, Näringslivschef, Jönköpings kommun
Nathalie Besèr, Moderator

Webbsändning: https://almedalsveckanplay.info/64578 Länk till annan webbplats.

Almedalens presentation av programpunkten:

https://almedalsveckan.info/program/64578 Länk till annan webbplats.

"AI-strategi för en kommun – hur börjar man egentligen?" 5/7 tisdag kl 14:00-15:00"

Ett enkelt AI-recept – finns det? Hur vet man vad man ska göra? Vilket är det första steget? Vad behöver man investera? Hur kan vi arbeta med artificiell intelligens i en offentlig verksamhet så att AI blir till nytta för människorna? Ta del av tankesätt, lärdomar och konkreta exempel hur Jönköpings kommun funnit sin väg till AI ihop med organisations- och AI-forskare på Jönköping University. Vilket AI-recept kom vi fram till? Hur var det att i praktiken se AI som problemlösare i den kommunala verkligheten tillsammans med studenter. Vilka värden har samarbetet gett kommunen och akademi?

Medverkande:

Annica Snäll, kommunikationschef och ”AI-införare”, Jönköpings kommun
Einav Perez Andersson, organisationsforskare och ansvarig för master programmet AI Engineering, Tekniska Högskolan, Jönköping University

Webbsändning: https://almedalsveckanplay.info/64620 Länk till annan webbplats.

Almedalens presentation av programpunkten:

https://almedalsveckan.info/program/64620 Länk till annan webbplats.