Nominera till Tillgänglighets- och bemötandepriset

etikett

Det ska vara enkelt att ta sig fram i Jönköpings kommun. Inte bara på gator, torg och offentliga platser, utan även i offentliga lokaler, butiker och restauranger. Vem eller vilka tycker du ska prisas för sin goda tillgänglighet och sitt bra bemötande? Nominera senast 30 oktober.

Sedan 2017 delar vi ut Tillgänglighets- och bemötandepriset till en verksamhet eller ett företag som tänker på det mesta för sina besökare och kunder.

Till god tillgänglighet hör bland annat bra framkomlighet, tydlig information, bullernivåer, hänsyn till allergiker och kunnighet hos personalen. Känner du till ett sådant företag eller verksamhet – kanske din favoritrestaurang, en frisörsalong, matbutiken runt hörnet eller en verksamhets lokal för fritidsaktiviteter? Då ska du nominera till priset, där vinnaren som utses av en jury får en vinstsumma på 10 000 kronor.

Du kan nominera ditt eller någon annans företag till och med 30 oktober. Vinnaren presenteras i samband med internationella funktionshinderdagen 3 december.

Nominera till Tillgänglighets- och bemötandepriset 2022 här

En person i rullstol i en matbutik. Personen sträcker sig efter varor i grönsaksdisken.