search
Sök
menu
Meny

Nu gallrar vi övergivna cyklar

Lapp på cykelstyre med uppmaning om att ta hand om cykeln.

Den 28 januari börjar vi arbetet med att se över och gallra övergivna cyklar i Jönköping och Huskvarna. Vi har som mål att ha en ren och snygg stadskärna.

På uppställda cyklar kommer vi fästa lappar med följande information:

Vi har som mål att ha en ren och snygg stadskärna. Detta innebär att vi då och då ser över cyklar som står uppställda. Om denna cykel inte är övergiven kan du bortse från denna uppmaning och ta bort lappen.

Cyklar som står kvar på samma plats vid ovan angivet datum och har sin märkning kvar, kommer att flyttas av kommunen med stöd av lag (1982:129) och förordning (1982:198) om flyttning av fordon i vissa fall.

– Erfarenheten från tidigare översyner är att en del tog illa vid sig när de fick lappen på sin cykel. Anledningen till att vi märker upp alla cyklar är att vi från tidigare gallringar har erfarenhet av att även fräscha cyklar kan var övergivna. Nu har vi formulerat oss bättre och hoppas att cyklisterna har förståelse för att vi behöver göra detta, säger Lisa Andreasson på tekniska kontoret.

Om din cykel bli omhändertagen av kommunen för att du under aktuell tid inte sett lappen eller haft din cykel uppställd kan du kontakta kontaktcenter för att få information om hur du hämtar ut den.

Publicerad: 2019-01-28 07.00