search
Sök
menu
Meny
Sök

Nu har vi börjat skicka ut fakturor för justering av barnomsorgsavgift 2019

Vi vill att alla ska betala rätt avgift, därför gör vi en inkomst­kontroll. Om du har betalat för mycket får du pengar tillbaka. Har du betalat för lite får du en extra faktura.

Ingen ska betala för mycket eller för lite avgift för barnomsorg, det är en rättvisefråga. Med en årlig inkomstkontroll kan vi justera avgiften i efterhand. De hushåll som har betalat för lite under 2019 får nu en extra faktura som e-faktura, autogiro eller via post.

Vad är en inkomstkontroll

Det är en kontroll för att se att du har betalat rätt avgift. Avgiften för en plats i förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem baseras på den inkomst (före skatt) som hushållet registrerar i Barnwebben.

Den inbetalade avgiften jämförs med hushållets deklarerade inkomst från Skatteverket. Den totala årsinkomsten för hushållet delas med tolv för att få en genomsnittlig månadsinkomst. Den jämförs därefter med de inkomstuppgifter som vårdnadshavarna har registrerat på Barnwebben. Om avgiften inte stämmer får de som har betalat för mycket pengar tillbaka och hushåll som har betalat för lite får göra en extra inbetalning.

Hur görs justeringen av avgiften?

Har du betalat för mycket får du en kreditfaktura. Har du sedan tidigare barnomsorgsskulder till kommunen dras de av från summan du skulle ha fått tillbaka.

Har du betalat för lite får du en extra faktura under september eller oktober. Fakturan skickas till den vårdnadshavare som 2019 var fakturamottagare som e-faktura, autogiro eller via post.

Frågor om inkomstkontroll

På webben finns mer information om inkomstkontrollen. Hittar du inte svar på din fråga är du välkommen att höra av dig till kontaktcenter.

Läs mer om inkomstkontroll av barnomsorgsavgift

Frågor och svar om inkomstkontroll av barnomsorgsavgift

Mejla kontaktcenter

Ring kontaktcenter, 036-10 50 00

Publicerad: