search
Sök
menu
Meny

Nya möjligheter efter dubblerat investeringsbidrag

Kvinna som cyklar i bikepark. 

Två föreningar har sökt och beviljats bidrag till att bygga bike parks. En i Huskvarna och en i Bankeryd.

Jönköpings kommun och kultur- och fritidsförvaltningen fördelar årligen investeringsbidrag till föreningar som vill utveckla sina idrotts- och fritidsanläggningar. Inför 2021 fördubblades bidraget och hela 19 föreningar har nu fått ett positivt bidragsbesked.

Inför 2021 dubblerades bidragsnivån och det finns nu 8 Mnkr att fördela. Trots det krävs hårda prioriteringar då det totala ansökningsbeloppet uppgår mot nästan 40 Mnkr.

Prioriterade investeringsprojekt

Projekt kopplat till anpassningar för personer med funktionsvariationer är högt prioriterade. Huskvarna Pistolskytteklubb är en av de föreningar som har fått ett positivt besked för sin ansökan om att tillgänglighetsanpassa sin skjuthall.

– Detta projekt vill vi genomföra för att skapa förutsättningar för personer med funktionsvariationer, så de har möjlighet att delta i vår motions- och tävlingsverksamhet. Målet är att vi ska se en utökad ungdomsverksamhet och starta en sektion för parasport, säger Pavlos Chatsigeorgiadis ordf. i skytteföreningen.

Möjlighet till upprustning

Andra föreningar som blivit beviljade medel är bland andra Gränna Pingstförsamling, IF Hallby fotboll, Tabergsdalens Tennisklubb och Jönköpings motorklubb som alla kommer kunna rusta upp sina anläggningar.

– Det är viktigt att vi har ökat bidragsnivån på just investeringsbidraget, det skapar förutsättningar för föreningarna att ta hand om och utveckla sina anläggningar på ett bättre sätt. Till kommande år hoppas vi att ännu fler föreningar söker. Att ansöka är enkelt och har man frågor går det alltid att bolla med en föreningsutvecklare, säger Martin Funck, enhetschef på Föreningsservice med ansvar för bidragen till alla fritidsföreningar.

Här hittar du samtliga föreningar som beviljats investeringsbidrag och till vad (pdf, 10.1 kB)

Publicerad: