search
Sök
menu
Meny

Ny basutställning på Tändsticksmuseet
- klar sommaren 2023

Kultur- och fritidsförvaltningen, Jönköpings kommun upphandlar en ny basutställning till Tändsticksmuseet i centrala Jönköping – utställningen planeras stå klar till sommaren 2023.

Den nuvarande basutställningen från 1994 är i stort behov av förnyelse för att attrahera och inspirera besökare, föra kulturarvet vidare till barn och unga. Men också med modern teknologi möta dagens krav på tillgänglighet och pedagogiska aktivitet.

– Som metod i att ta fram den nya basutställningen, har museet bjudit in sex olika konstnärer till Artist in Residence för att skapa tillfälliga utställningar under samlingsnamnet Made in Sweden. Detta har varit ett sätt att se våra samlingar och utställningar i ett annat ljus och tolkat av en konstnär, säger Ann Johnsson, Intendent, Tändsticksmuseet

Nu upphandlas en producent som kan ta sig an att skapa en ny utställning med allt vad det innebär med foton, museiföremål, rekonstruerade miljöer, olika digitala audiovisuella lösningar och som också kan göra utställningen visuellt tilltalande.

Sista anbudsdag är 26 augusti 2021. Processen att gå vidare med utvald leverantör sker i oktober och den nya basutställningen står klar sommaren 2023.

Aktuella upphandlingar av Jönköpings kommun länk till annan webbplats

Publicerad: