Ny chef till digitaliseringsavdelningen

etikett

Per Wikström blir ny chef för digitaliseringsavdelningen på Jönköpings kommun. Han kommer närmast från Göteborgs stad där han är avdelningschef för kvalitet, samordning och utveckling på grundskoleförvaltningen.

Per har en gedigen bakgrund inom IT, innovation och digitalisering

- Det här är ett väldigt spännande och utmanande uppdrag. Jag kände redan vid första mötet att rollen som digitaliseringschef i Jönköping är precis vad jag vill ägna mig åt.

I december berättade kommunen om uppdraget att öka tempot i digitaliseringsarbetet och ta ett större kliv inom innovation och utveckling. En del av den satsningen var att organisera om och starta digitaliseringsavdelningen och där samla spetskompetens inom digitalisering.

Nu är rekryteringen av chef till avdelningen klar och den 25:e augusti startar Per Wikström sin nya roll. Till dess är Jens Ingelsäter kvar som tillförordnad digitaliseringschef.

- Vi behöver rekrytera ett antal nya medarbetare utöver chef. Vi har lediga tjänster ute för systemtekniker, IT-säkerhetsstrateg med mera – och fler är på gång. Här finns en unik möjlighet att vara med från start och bygga upp en smartare framtid för Jönköpingsborna, säger Jens Ingelsäter.

Läs mer: Jobba på digitaliseringsavdelningen

alternativ text ska alltid skrivas. Beskriv bilden vad den föreställer

Per Wikström, ny chef för kommunens digitaliseringsavdelning.