Ny ekonomidirektör i Jönköpings kommun

etikett

Marie Drougge är ny ekonomidirektör i Jönköpings kommun. Hon tar över efter Kent Lundwall som efter 40 år som kommunanställd går i pension.

Marie Drougge tar nu steget från rollen som budgetchef till ekonomidirektör i Jönköpings kommun. Hon tillträder sin nya tjänst den 13 april.

– Det här är en spännande utmaning och jag är mycket glad över att jag har fått förtroendet. Jag ser fram emot att få leda arbetet med att fortsätta förse våra politiker med bra beslutsunderlag och samtidigt vara med och utveckla ekonomi- och styrning inom Jönköpings kommun. Att ha en ekonomi i balans och samtidigt skapa långsiktiga förutsättningar för verksamheten är en av utmaningarna som ligger framför oss, säger Marie Drougge.

Marie Drougge har lång erfarenhet av ekonomiarbete och gedigen kunskap om offentlig förvaltning. Hon började sin anställning i Jönköpings kommun 1988 som ekonom. Hon har sedan fortsatt att arbeta i olika roller både på den centrala ekonomiavdelningen och inom socialförvaltningen. Sedan 2019 har Marie Drougge varit budgetchef för Jönköpings kommun.

– Vi är glada att rekrytera Marie Drougge som kommunens ekonomidirektör med sin erfarenhet av såväl Jönköpings kommun som kommunal ekonomi. Med sitt prestigelösa och trygga sätt kommer Marie att bidra till utvecklingen av ekonomi- och verksamhetsstyrning i kommunen, säger Johan Fritz, stadsdirektör i Jönköpings kommun.

Ekonomiavdelningen är en del av den centrala förvaltningen stadskontoret, med ansvar för att kommunens ekonomi- och verksamhetsstyrning är effektiv. De tar fram beslutsunderlag till politikerna och för dialog med kommunens övriga förvaltningar för att ge stöd och styrning och tillsammans utveckla kommunens ekonomiarbete.

Relaterade notiser