search
Sök
menu
Meny

Omfattande skadegörelse på skola

Hisingstorpsskolan har under sommaren vid flera tillfällen drabbats av skadegörelse. Bland annat har många fönsterrutor krossats. Strax före skolstart var det dags igen.

– Vi ser väldigt allvarligt på det här. Skadegörelsen drabbar elever och personal på skolan och i slutänden blir det också stora kostnader för kommunen, säger Eva-Karin Karlsson, utbildningsförvaltningens säkerhetsstrateg.

Skadegörelsen är polisanmäld men hittills har ingen misstänkt gripits eller identifierats. Totalt under sommaren har närmare 80 fönsterrutor krossats på Hisingstorpsskolan och Hisingstorps förskola.

– Skadegörelse sker i regel på kvällar och helger eller på lovet. Det är svårt att upptäcka när det händer men vi vädjar till boende i området och allmänheten att hålla ögon och öron öppna. Ser man något misstänkt så går det att kontakta polisen direkt, säger Eva-Karin Karlsson.

Kommunen ser nu över vilka åtgärder som kan krävas för att få bukt med problemen. Kameror är ett sätt att minska skadegörelsen.

– Men det kostar också mycket pengar att sätta upp kameror och kräver särskilda tillstånd som det är långa handläggningstider på just nu hos Datainspektionen, säger Eva-Karin.

Fler skolor i kommunen har under sommaren utsatts för viss skadegörelse men inte i den omfattningen som på Hisingstorpsskolan.

– Överlag har vi klarat oss bra i sommar, men det som hänt på Hisingstorp sticker ut. Det är ganska ovanligt med så mycket skadegörelse på ett och samma ställe, säger Eva-Karin Karlsson.

Publicerad: 2020-09-02 09.36