search
Sök
menu
Meny
Sök

Öppnar för fler badgäster när restriktioner försvinner

När restriktionerna förändras öppnar Jönköpings kommun från och med 16 juli – för fler besökare i fler bassänger på Rosenlundsbadet.

– Nu öppnar vi upp för fler badande. Fortsatt gäller förstås för våra besökare att undvika trängsel och att hålla avstånd till andra, säger Zophie Vilppala Edvinsson, enhetschef badanläggningar, Jönköpings kommun.

Rosenlundsbadet i Jönköping öppnar upp fler bassänger för max 450 besökare. Från och med 16 juli öppnas äventyr-, ute-, hopp- och undervisningsbassäng. Också relaxen öppnar, med maxantalet 60 personer – dock öppnas inte vågor eller virvelström eftersom det gör det svårt att hålla avstånd till andra badande. Från och med torsdag den 15 juli försvinner maxantalet för träning och motionssim på Rosenlundsbadet. För besökare gäller drop-in.

– För biblioteken i Jönköpings kommun görs inga förändringar av maxantalet besökare i samband med att restriktionen av ett visst antal kvadratmeter per person försvinner, då maxantalet av besökare hjälper oss att förhindra trängsel. Och det bara vid några få tillfällen i de mindre biblioteken faktiskt blivit fullt, säger Frida Christofferson, enhetschef biblioteken, Jönköpings kommun.

Från och med den 15 juli

Samtliga bad öppnar upp dusch, bastu och omklädningsrum utan maxantal.
I kommunens övriga idrottsanläggningar öppnas nu också omklädningsrummen utan maxantal.

Maxbegränsningar för publik ligger kvar och nu får sällskap på åtta personer sitta tillsammans. Tändsticksmuseet ökar maxantalet besökare till 30 personer.

Rosenlundsbadet

Attarpsbadet

Brunstorpsbadet

Kumlaby

Publicerad: