Parkera rätt vid kommunens badplatser

etikett

Västersjöns friluftsbad utanför Jönköping.

Under varma dagar är det många som besöker våra kommunala friluftsbad. Det är viktigt att du som färdas med bil eller andra fordon parkerar på anvisade parkeringsplatser, så att du inte hindrar räddningstjänsten vid en eventuell olycka eller riskerar att få parkeringsböter.

Det blir ofta fullt på parkeringarna vid framför allt Axamobadet, Oset och Västersjön. Finns det inga parkeringsplatser lediga vid badplatsen måste du acceptera det och hitta en tillåten plats för bilen längre bort eller åka till ett annat bad. Detta är mycket viktigt för säkerheten både i trafiken och för att räddningstjänst och ambulans ska kunna ta sig fram vid olyckor. Vid en olycka kan varje sekund vara livsavgörande.

Uppmaning: Undvik bilen till Axamobadet

Kan du ta bussen, gå eller cykla till badplatsen är det ofta ett bra alternativ för att minska parkeringskaoset som kan uppstå varma dagar vid badplatserna.

Under onsdagen den 20 juli vara trafiksituationen speciellt ansträngd på Axamobadet, så att länstrafikens bussar inte kunde ta sig fram. Därför uppmanar vi till att inte åka bil till Axamobadet under torsdagen den 21 juli som också kommer bli en varm dag.

Hitta friluftsbad

Avgifter vid parkeringsböter