Utebassängen Rosenlundsbadet.

Rosenlundsbadets utebassänger är välbesökta under sommarhalvåret. Sommaren 2023 öppnar de först i juli efter ett mer omfattande underhållningsarbete.

Så görs underhållet på Rosenlundsbadet i sommar

etikett

Kommunens badanläggningar måste underhållas varje år. Bland annat byts pumpar och kakel ut. I år görs det arbetet på Rosenlundsbadet lite annorlunda än tidigare – för att öka tillgänglighet till bassängerna.

Under sommaren ska trasigt kakel på golv och i bassänger, kantplåt och pumpar bytas ut på Rosenlundsbadet. Även på badets utomhusområde och i utebassängerna behöver underhållsarbete göras. Uteområdet kommer i år att öppna vecka 27 när allt arbete är klart.

– Badet har många år på nacken och när vi stängde utebassängerna hösten 2022 var planen att inte använda dem mer. Nu är byggstarten av nya Rosenlundsbadet försenad och vi har behövt planera om. Underhållsarbetet görs så att utomhusbadet håller för fler somrar, säger Martin Gårlin, avdelningschef idrott och förening i Jönköpings kommun.

Vanligtvis stänger hela Rosenlundsbadet flera veckor för årligt underhåll.

– I år väljer vi en annan väg, vi gör underhållsarbete i de olika delarna i badhuset vid olika tider, så att vi kan hålla badets olika delar öppna för besökare i större utsträckning, säger Zophie Vilppala Edvinson, chef för kommunens badanläggningar.

Öppettider Rosenlundsbadet

Rosenlundsbadets utebad är stängt och öppnar som tidigast vecka 27.

Äventyrsbad, bubbelpoolen, undervisningsbassäng, utebassäng och hoppbassäng stängt vecka 24–26
Motionssim och träning öppet vecka 24 och 26 ordinarie sommaröppettider, med viss påverkan på tillgänglighet runt bassängerna/träningslokalerna.

Hela anläggningen är stängd under vecka 25.

Attarpsbadet och Kumlabybadet öppnar 15 maj. Brunstorpsbadet öppnar 16 juni. Sommarband för alla kommunens tempererade bad säljs med start den 15 maj – och ger tillgång till alla kommunens utebad. För de som är föreningsaktiva eller går simskola under perioden i Rosenlundsbadet får bäst information genom sin förening.