Stöd för Ukraina på årsdagen

Ukrainas flagga som blåser i vinden. 
etikett

Den 24 februari är det ett år sedan Ryssland invaderade Ukraina. På årsdagen hissar Jönköpings kommun Ukrainas flagga och belyser Munksjöbron i gult och blått för att visa solidaritet med det ukrainska folket.

Tidigt på morgonen den 24 februari 2022 invaderade Ryssland Ukraina och kriget var ett faktum. Idag, ett år senare, pågår kriget fortfarande och påverkar omvärlden i stor utsträckning. På årsdagen av invasionen hissar Jönköpings kommun därför den ukrainska flaggan utanför rådhuset och belyser Munksjöbron i färgerna gult och blått.

– Det är en fruktansvärd situation som den ukrainska befolkningen fortfarande befinner sig i. Genom att hissa den ukrainska flaggan och belysa Munksjöbron vill vi visa solidaritet och ge vårt stöd till det ukrainska folket, säger Ann-Marie Nilsson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Sedan invasionen har Jönköpings kommun tagit emot flyktingar på Västerhäll, Tenhult, Kålgården och Råslätt. I takt med att kriget i Ukraina fortsätter står kommunen redo att ta emot ytterliga ukrainska flyktingar.

Relaterade notiser