search
Sök
menu
Meny
Sök

Student och skolavslutning 2021

Under tisdagen kom Folkhälsomyndigheten med nationella riktlinjer för årets skolavslutningar och studentfirande. Det innebär att firandet kommer att se annorlunda ut även i år på våra gymnasieskolor, grundskolor och förskolor. Det kommer inte arrangeras några ceremonier eller samlingar för hela skolan eller förskolan.

Avslutningar och studentfirandet på Jönköpings kommuns skolor och förskolor kommer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer som är:

  • Om ett utspring ordnas bör detta genomföras en klass i taget eller i mindre grupper.
  • Kontakt med familj och närstående bör bara ske i utomhusmiljö där det är enkelt att hålla avstånd till varandra.
  • Begränsa antalet närvarande vid firandet för att undvika trängsel.
  • Personer som uppvisar symtom på sjukdom ska stanna hemma.

Folkhälsomyndighetens webbplats - Inför studentexamen 2021 Länk till annan webbplats.

Studentavslutning och avslutningar för gymnasiet årkurs 1 och 2

Efter Folkhälsomyndighetens besked har gymnasieskolorna nu möjlighet att planera och inom kort ta beslut om årets studentfirande.

Besked om datum för utspring samt hur studentfirandet kommer att genomföras på de kommunala gymnasieskolorna kommer att ges senast den 24 maj 2021. Eleverna kommer då att få information via Vklass och skolans webbplats om hur studentfirandet och avslutningen för årskurs 1 och 2 blir på deras skola.

Vi vill försäkra er om att vi gör allt vi kan för att skapa en minnesvärd och fin studentavslutning för er avgångselever. Firandet kommer att genomföras så likvärdigt som möjligt på de kommunala gymnasieskolorna.

Frågor och svar om studentavslutning 2021 i Jönköpings kommunala gymnasieskolor Länk till annan webbplats.

Avslutningar i förskola och grundskola

Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att begränsa risken för smittspridning av covid-19, hålla avstånd till andra och undvika stora folksamlingar kommer vi inte heller i år att bjuda in vårdnadshavare och andra gäster till vårens skol- och sommaravslutningar. För elever i årskurs 9 innebär det att olika former av avslutningsaktiviteter genomförs klassvis.

Publicerad: