search
Sök
menu
Meny

Trädgårdsgatan blir sommargågata i år igen

Pallkragar med blommor intill gata.

Trädgårdsgatan i centrala Jönköping blir sommargågata ytterligare ett år. Den 29:e april smygöppnar sommargågatan vilket innebär att Trädgårdsgatan stängs av för all biltrafik. Därmed kommer Jönköpingsbor och turister kunna strosa fritt på gatan utan att behöva trängas med biltrafik.

Förra sommaren provade Jönköpings kommun i samarbete med fastighetsägare och näringsidkare att omvandla Trädgårdsgatan, kvarteret mellan Skolgatan och Nygatan, till gågata. Detta öppnade upp för möjligheter till större uteserveringar och utsmyckningar i form av planteringar och sittmöbler.

– Projektet blev uppskattat förra året och fick ju bra draghjälp av det fina vädret och fotbolls-VM. Därför blir det är fortsättning även i år och vi hoppas att det blir lika bra, säger Hanna Holmlund, projektledare på stadsbyggnadskontoret.

Mellan 29 april och 4 oktober blir Trädgårdsgatan en grön gata för umgänge i en bilfri miljö. I samband med starten av uteserveringssäsongen den 1 maj skyltas gatan om och några planteringar ställs ut. Resten kommer på plats när det är dags sätta ut sommarblommorna – lagom till Jönköpings marknad 24-26/5. Sommargågatan avslutas med Septemberljus sista helgen i september.

Publicerad: 2019-04-26 12.10