search
Sök
menu
Meny
Sök

Utdelning av Junemedaljen

etikett

Den 18 maj delar Jönköpings kommun ut Junemedaljen till medarbetare som varit anställda av Jönköpings kommun i 25 år, samt till förtroendevalda som varit inom kommunen i 20 år.

Utdelningen sker den 18 maj på Elmia och i år är det 128 personer som kommer att få motta Junemedaljen.

En medalj delas även ut av särskilda skäl för att uppmärksamma en invånare som är god ambassadör för Jönköpings kommun. Medalj för särskilda skäl delas i år ut till Bea Uusma som tilldelas Junemedaljen för sin bok ”Expeditionen”.

Motivering:

Bea Uusma tilldelas Junemedaljen av särskilda skäl för sin bok ”Expeditionen” som kom ut under 2013. Hon tar läsaren eller lyssnaren genom en fantastisk berättelse, en berättelse som blir till en gåta. I över hundra år har läkare, polarhistoriker, författare och journalister försökt lösa gåtan vad som hände på Vitön. Varför dog expeditionsmedlemmarna innan de ens packat upp slädarna? På grund av boken kan vi se en påtaglig ökning av besöksantalet på Grenna Museum. Åtskilliga besökare nämner också att de har läst boken och att den har inspirerat till besöket. Boken ”Expeditionen” har genererat en omfattande medial uppmärksamhet för museet och många av besökarna är nu i åldrarna 25-40 år och flertalet är dessutom kvinnor”.